Smyril Lines direktør går af

Óli Hammer, der har været direktør i det færøske selskab Smyril Line, siden han var med til at grundlægge det i 1982, går nu fra borde.
”Tiden er inde til at give nye kræfter muligheden. Jeg har været direktør i Smyril Line i mere end 22 spændende år. Medregner vi den tid, jeg var kaptajn på passagerskibet, Smyril, så har jeg sammenlagt arbejdet med passager og fragttransport på Nordatlanten i over 30 år, og nu er det på tide at gå,” siger Óli Hammer i en pressemeddelelse.
Bestyrelsen for Smyril Line har taget hans opsigelse til efterretning og er i gang med at forhandle med en mulig ny direktør til at overtage posten. Óli Hammer fortsætter dog med at stå til rådighed for selskabet frem til udgangen af 2006.
Det blev samtidig meddelt, at det kriseramte selskab efter en refinansiering på godt 60 mio. DKK bliver på færøske hænder og drevet som et selvstændigt, færøsk selskab. Den løsning støttes efter den seneste tids forhandlinger også af de islandske og shetlandske investorer.
Aktionærerne har samtidig droppet at etablere et fælles selskab med Fjord Line, North Atlantic Lines, men ønsker fortsat at samarbejde med det norske rederi.
Til gengæld har Smyril Line besluttet sig for at stifte et fragtselskab sammen med det danske fragtselskab, Blue Water.

Skrevet af