Erstatningskrav til Scandlines efter kontroversielt færgekøb

Topstriden i Scandlines er stadig uløst, og et erstatningskrav kan nu forværre stemningen i rederiets ledelse. Den tyske finansdirektør, Uwe Bakosch, ville i efteråret købe to nye færger uden bestyrelsens og adm. direktør, Peter Grønlunds vidende og accept. Trafikministeriet og den danske del af bestyrelsen fik sat en kæp i hjulet for handelen i december, men ifølge flere kilder er et erstatningskrav nu på vej fra Estonian Shipping Company, ESCO, der ville sælge de to færger. Handelen skulle angiveligt have været så fremskreden, at der forelå en underskrevet aftale mellem Scandlines og sælger. ESCO vil ikke kommentere konflikten eller erstatningskravet.
Trafikminister Flemming Hansen meddelte i december, at der ville blive foretaget en advokatundersøgelse af den måde, hvorpå Uwe Bakosch har handlet bag om ryggen på bestyrelsen og Peter Grønlund. Resultatet af denne undersøgelse skulle foreligge senere i denne måned.
(Børsen, 6/1)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.