84% flere sommerhushandler

Antallet af solgte fritidsboliger steg i oktober med 15% i forhold til oktober sidste år, viser nye tal fra Boligsiden.dk.

Samlet er salget af fritidshuse steget 84% de første ti måneder af 2017 sammenlignet med samme periode for fem år siden.
“Der er handlet sommerhuse i et omfang, som vi ikke har set siden 2006,” siger relationschef i Home Mads Ellegaard. Samtidig er priserne steget næsten 5% på et år, og det er mere end på helårshusene.

“Det afgørende ryk efter en årrække, hvor sommerhusene stod i tusindvis med alger på Til Salg-skiltet er sket fra 2016 til 2017,” siger Mads Ellegaard: “Priserne på lejligheder i byerne er siden 2012 kun steget. De seneste år er villaer og rækkehuse også kommet med, og i 2016 kunne vi se et år, hvor det meste af landet havde oplevet fremgang.”

“Når friværdier vokser, stiger privatforbruget typisk, og vi får bedre mulighed for at låne til hverdagsluksus, eksempelvis et sommerhus. Man kan endda låne til en lav rente, og vi har i år fået mulighed for at finansiere op til 75% af sommerhuset med realkreditlån”, siger Mads Ellegaard.

1.000 flere feriehuse giver 400.000 overnatninger

Udlejningsrekord for feriehuse

Udbuddet af sommerhuse stiger