Blair og Bush ind i Open Skies diskussion


Den engelske premierminister, Tony Blair, er gået ind i sagen om den engelske modstand mod Open Skies aftalen mellem EU og USA. Aftalen bekymrer den engelske regering, fordi USA ikke er direkte forpligtet til at åbne op for udenlandsk ejerskab af amerikanske flyselskaber, noget der ellers har været et europæisk krav i årevis. Samtidig liberaliserer aftalen luftrummet over Atlanten i en grad, så de engelske flyselskaber British Airways og Virgin Atlantic må forvente betydelig ny konkurrence på deres ruter til USA.

Open Skies aftalen skal ratificeres af EU’s ministerråd på torsdag, og her står England efterhånden isoleret med sin kritik. Ingen venter, at den engelske transportminister vil gå så vidt som til at nedlægge veto mod aftalen, som så ventes at træde i kraft til oktober.

Blair ventes at foreslå den amerikanske præsident, at aftalens ikrafttræden udskydes i fem måneder, og at der indbygges en automatisk annulleringsklausul, hvis ikke USA på et senere tidspunkt indvilger i at liberalisere lovgivningen for udenlandsk ejerskab af amerikanske virksomheder.

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.