Ny passagerrekord i Billund Lufthavn

Billund Lufthavn sætter passagerrekord måned for måned, og væksten vil fortsætte i den kommende tid. Den midtjyske lufthavn er på kort tid blevet knudepunkt for Ryanairs ekspansion i Danmark, og nye lavprisruter vil føre endnu flere kunder i Billund med sig.

I september steg antallet af passagerer i lufthavnen med knap 30 pct. i forhold til samme måned sidste år. Det er først og fremmest ruterne til udlandet, der vokser kraftigt.
Udenrigsruterne havde knap 38 pct. flere rejsende, men også chartertrafikken er vokset.

I forhold til sidste år har Billund Lufthavn fået nye direkte ruter til Reykjavik og Berlin, som flyves af henholdsvis Iceland Express og Cimber Air. Dertil kommer lavprisruter til Dublin, Pisa og Madrid med Ryanair.
Det irske lavprisselskab har flere ruter på vej fra Billund. I løbet af få dage åbner selskabet således tre nye ruter. 29. oktober indleder Ryanair daglige flyvninger til London-lufthavnen Stansted ved at flytte ruten fra Esbjerg Lufthavn til Billund.
Dagen efter åbnes ruten Billund-Valencia med tre forbindelser pr. uge. Den 31. oktober går det løs med fire ugentlige direkte flyvninger til lufthavnen i Girona nær Barcelona i Spanien.
Den 5. december flyver Ryanair første gang til Alicante på den spanske kyst, og til januar udvides rutenettet med fire afgange pr. uge til Milano i Italien.

Med ekspansionen når Ryanair op på otte ruter fra Billund, som alle er åbnet inden for godt et års tid. Discountoperatøren flyver fortrinsvis med Boeing 737 fly med plads til 189 passagerer.

(Morgenavisen Jyllands-Posten, d. 2. oktober, 2007)

Skrevet af