90.000 flere passagerer med SAS

I maj rejste i alt 2,7 millioner med SAS, en vækst på 90.000 sammenlignet med maj sidste år. Samtidig forbedredes load factor med 0,6 procentpoint til 75,4%.

”Udviklingen viser, at SAS fortsat har god respons på sine kundetilbud. Skulle en national flyskat blive indført  i Sverige, risikerer det at forringe svensk tilgængelighed og udhule flyselskabernes lønsomhed uden at der opnås nogen positiv miljøeffekt”, lyder det fra flyselskabet.

SAS fokuserer og udvikler sine produkter og netværk for dem, som rejser ofte. Derfor forøger SAS tilbuddene på de interkontinentale ruter samt på de fritidsorienterede ruter i Europa, hvilket efterspørges af denne målgruppe.

I maj steg SAS totale trafik med over 7%. Væksten var størst på de interkontinentale ruter med en trafikvækst på ca 10%. På de skandinaviske og europæiske ruter steg trafikken med 7,5%, drevet af en positiv udvikling på de fritidsorienterede ruter, samt større forretningsorienterede destinationer i Europa. Indenrigs steg trafikken med næsten 5%. SAS forøgede i månedens løb den totale kapacitet med ca 6,6%.

”Vi arbejder hele tiden aktivt for at imødekomme vores kunders efterspørgsel og udvikler kontinuerligt vores tilbud. Vi investerer også i ny teknik og har blandt andet investeret i at undersøge muligheden for øget brug af biobrændstof. Denne positive udvikling kan undermineres, hvis forslaget om en flyskat i Sverige bliver realiseret. Flyskatten giver minimale miljøeffekter, men påvirker flyselskaberne i Skandinavien, som er under hårdt internationalt pres, kraftigt negativt. Desuden vil en flyskat påvirke den svenske økonomi negativt, blandt andet fordi flere internationale rejsende ville fravælge Sverige, mens tilgængeligheden indenrigs forringes”, siger Rickard Gustafson, koncernchef i SAS.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.