90.000 flere passagerer med SAS

I maj rejste i alt 2,7 millioner med SAS, en vækst på 90.000 sammenlignet med maj sidste år. Samtidig forbedredes load factor med 0,6 procentpoint til 75,4%.

”Udviklingen viser, at SAS fortsat har god respons på sine kundetilbud. Skulle en national flyskat blive indført  i Sverige, risikerer det at forringe svensk tilgængelighed og udhule flyselskabernes lønsomhed uden at der opnås nogen positiv miljøeffekt”, lyder det fra flyselskabet.

SAS fokuserer og udvikler sine produkter og netværk for dem, som rejser ofte. Derfor forøger SAS tilbuddene på de interkontinentale ruter samt på de fritidsorienterede ruter i Europa, hvilket efterspørges af denne målgruppe.

I maj steg SAS totale trafik med over 7%. Væksten var størst på de interkontinentale ruter med en trafikvækst på ca 10%. På de skandinaviske og europæiske ruter steg trafikken med 7,5%, drevet af en positiv udvikling på de fritidsorienterede ruter, samt større forretningsorienterede destinationer i Europa. Indenrigs steg trafikken med næsten 5%. SAS forøgede i månedens løb den totale kapacitet med ca 6,6%.

”Vi arbejder hele tiden aktivt for at imødekomme vores kunders efterspørgsel og udvikler kontinuerligt vores tilbud. Vi investerer også i ny teknik og har blandt andet investeret i at undersøge muligheden for øget brug af biobrændstof. Denne positive udvikling kan undermineres, hvis forslaget om en flyskat i Sverige bliver realiseret. Flyskatten giver minimale miljøeffekter, men påvirker flyselskaberne i Skandinavien, som er under hårdt internationalt pres, kraftigt negativt. Desuden vil en flyskat påvirke den svenske økonomi negativt, blandt andet fordi flere internationale rejsende ville fravælge Sverige, mens tilgængeligheden indenrigs forringes”, siger Rickard Gustafson, koncernchef i SAS.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.