91-årig sat i husarrest af kaptajnen på Queen Mary 2

Det er ikke blot de unge, som ved enkelte lejligheder kan give rederierne problemer på krydstogtskibene. Senest skete det om bord på Queen Mary 2 på vej fra London på krydstogt til New York.

 Allerede ved kapatjnens velkomstaften, dagen efter afsejlingen fra London, gik de smokingklædte herrer til hinanden.

 Den 91-årige mand og hans 82 årige hustru blev efter mandens mening groft forulempet med anti-jødiske udtalelser og råb fra en Broadway-producer, hvorefter den 91-årige gik til modangreb.

Det er The Post, der beretter om den dramatiske aften. Hvor kaptajnen måtte skride ind og besluttede, at det ældre ægtepar skulle sættes af skibet ved ankomsten til canadisk havn.

 Nogle andre passagerer, som havde overværet episoden, mente alligevel det var for hård en dom og apellerede til kaptajnen, der herefter ændrede sin beslutning, og ægteparret fik lov at sejle med hele vejen til New York, men var i seks døgn i husarrest i deres egen kabine, som de ikke måtte forlade.

 Broadway-produceren siger til The Post, "at han stort set har været syg lige siden den pågældende aften. Også efter han igen er kommet hjem til New York."

 Uanset hvad der sker om bord – og mulighederne er talrige på lange sejladser – er det altid kapatjnen, der er øverste myndighed. Det hører dog til sjældenheder, at passagerer over 90 skaber de største problemer på urofronten.

 

Skrevet af Ejvind Olesen