Ingen IC4-tog til nytår

Det kører ikke på skinner, og det bliver så heller ikke i denne omgang, at de stærkt forsinkede IC4-tog kommer til at køre land og rige rundt. Hvor det for ganske kort tid siden lød, at de første IC4-tog ville være klar til at blive taget i brug til januar, er sommeren og efteråret 2006 nu langt mere sandsynlige bud.
Det ærgrer naturligvis den administrerende direktør i DSB, Keld Sengeløv, der dog udtaler til Jyllands-Posten, at han er meget fortrøstningsfuld. “Denne plan er langt bedre dokumenteret end det, vi har set tidligere,” siger han om den reviderede plan, som DSB i går fremlagde for leverancen af 83 IC4-togsæt.
Den mindre udgave af IC4-toget, IC2, som DSB har bestilt 23 togsæt af, er ligeledes forsinket. Transportminister Flemming Hansen har, efter at den nye tidsplan viser, at IC2-toget bliver et år forsinket og ikke kan leveres før i anden halvdel af 2007, har ministeren bedt DSB undersøge muligheden for at annullere aftalen og finde en ny leverandør.
(Berlingske, Børsen og Jyllands-Posten 23.11.2005)

Skrevet af

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.