Stopper samarbejde med SAS

”Uoverensstemmelser” mellem SAS og Virgin Atlantic betyder ifølge Virgin Atlantic, at SAS fra i dag ikke kan benyttes som gennemgangsselskab, når bureauerne booker gæster fra Danmark og resten af Skandinavien til London. Herfra fortsætter de til Virgin Atlantics mere end 30 oversøiske destinationer.”Vi har hele tiden også haft British Airways som mulighed mellem Skandinavien og London; også med BA kan bagagen checkes igennem til Virgin Atlantics slutdestination. Men nu har vi fra højeste sted fået at vide, at samarbejdet med SAS indstilles pga. uoverensstemmelser,” siger nordisk slagschef for Virgin Atlantic, Mical Ambæk, til Take Off.

Han ønsker ikke at uddybe, hvad ”uoverensstemmelserne” mellem Virgin Atlantic og SAS består i.Men SAS Danmarks salgs- og marketingsdirektør, Lars Bording, afviser at der er ”uoverensstemmelser” mellem Virgin Atlantic og SAS. Han siger til Take Off:”Virgin Atlantic er en god og dygtig konkurrent, men ikke et selskab, SAS har specialpriser med. Men rejsebureauerne kan fortsat booke SAS til normale IATA-priser og sende deres kunder videre med Virgin Atlantic fra London. Hvis Virgin fravælger SAS må de have fået specialpriser med et andet flyselskab. Vi har ikke ændret vores priser.”Virgin Atlantic har årligt ”mange tusinde” skandinaviske rejsende fra f.eks. København, Oslo, Stockholm osv. til London, hvor de i Heathrow eller Gatwick skifter til Virgin Atlantics oversøiske ruter.

Hidtil har SAS haft ca. 60 % af disse passagerer – men nu kommer de så alle med British Airways.De 5 største ruter for Virgin Atlantic solgt til skandinaviske passagerer er New York (Virgin Atlantic flyver til såvel JFK-lufthavnen som Newark), San Francisco, Los Angeles, Johannesburg og Boston.HB

Skrevet af