VARIG solgt til GOL


Det brasilianske lavprisselskab GOL meddelte her til morgen, at selskabet for 320 mio. USD har købt flyselskabet VRG bedre kendt under brand-navnet VARIG. Betalingen finder sted med 98 mio. mens resten af købesummen består af gældsovertagelse og nyudstedelse af aktier.

GOL har i dag en markedsandel på godt 40 % af den brasilianske flytrafik. VRG har i dag fem pct. af markedet, mens Brasiliens største flyselskab, TAM, sidder med en markedsandel på næsten 50 %.

Ifølge de nye ejere, GOL er der med antallet af de nuværende 10 Amerika- og Europadestinationer et ønske om at flyve til London, Paris, Milano og Madrid og beholde den eksisterende operation fra Frankfurt.

Den skandinaviske, finske og baltiske chef for VRG, Hans Jørgen Elnæs udtrykker stor tilfredshed med aftalen/købet. Det vides endnu ikke om VRG kommer tilbage online på København men ifølge Hans Jørgen Elnæs er det på lang sigt et klart ønske.

VRG fastholder sit brand/navn og bonusprogrammet Smiles, men selskabet får ikke længere en 1. klasse. VRG opererer en flåde på i alt 17 fly, mens GOL råder over 67 fly, alle fra Boeing.

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.