Etihad sætter passagerrekord

A380 Etihad MSN166 first flightEtihad Airways passagertal steg med 23% til en ny rekord på knap 14,8 millioner sidste år. Efterspørgslen oversteg flyselskabets vækst i kapacitet, der bragte antallet af fly op på 110, blandt andet ved tilføjelse af selskabets første Airbus A380 og Boeing 787-9 Dreamliner.

Code share- og aktiepartnere bidrog med mere end 3,5 millioner passagerer til Etihads egne flyvninger – en vækst på 40% i forhold til 2013.

Etihads aktiepartnere omfatter airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Aer Lingus, Jet Airways og Virgin Australia. En investering i Etihad Regional, opereret af Darwin Airline er ved at blive formaliseret. Etihad har desuden købt 49% af aktierne i Altialia.

Der er indgået nye code share aftaler med Air Europa, jetBlue, Philippine Airlines, GOL, SAS, Hong Kong Airlines og Aerolineas Argentinas, mens eksisterende aftaler med South African Airways, Alitalia og Jet Airways er udvidet.

CEO James Hogan: “Vores forretningsmodel er fortsat med at styrke sine positive resultater i 2014 og giver en to-cifret procentuel vækst for både passager- og fragtflyvninger”.

“Vi starter 2015 som et stærkere og mere dynamisk flyselskab, der vil fortsætte med at styrke Abu Dhabi som en af verdens hurtigst voksende hubs.”