Etihad sætter passagerrekord

A380 Etihad MSN166 first flightEtihad Airways passagertal steg med 23% til en ny rekord på knap 14,8 millioner sidste år. Efterspørgslen oversteg flyselskabets vækst i kapacitet, der bragte antallet af fly op på 110, blandt andet ved tilføjelse af selskabets første Airbus A380 og Boeing 787-9 Dreamliner.

Code share- og aktiepartnere bidrog med mere end 3,5 millioner passagerer til Etihads egne flyvninger – en vækst på 40% i forhold til 2013.

Etihads aktiepartnere omfatter airberlin, Air Serbia, Air Seychelles, Aer Lingus, Jet Airways og Virgin Australia. En investering i Etihad Regional, opereret af Darwin Airline er ved at blive formaliseret. Etihad har desuden købt 49% af aktierne i Altialia.

Der er indgået nye code share aftaler med Air Europa, jetBlue, Philippine Airlines, GOL, SAS, Hong Kong Airlines og Aerolineas Argentinas, mens eksisterende aftaler med South African Airways, Alitalia og Jet Airways er udvidet.

CEO James Hogan: “Vores forretningsmodel er fortsat med at styrke sine positive resultater i 2014 og giver en to-cifret procentuel vækst for både passager- og fragtflyvninger”.

“Vi starter 2015 som et stærkere og mere dynamisk flyselskab, der vil fortsætte med at styrke Abu Dhabi som en af verdens hurtigst voksende hubs.”

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.