HORESTA kritiserer, at regeringen tirsdag med kort varsel igen skærpede forsamlingsforbuddet og fjernede muligheden for at holde eksempelvis konferencer og generalforsamlinger. Arkivpressefoto fra Comwell.

HORESTA kritiserer kort varsel for nye restriktioner

”Vi har respekt for de skærpede restriktionerne. Men virksomhederne efterlades igen med et varsel på under 24 timer til at aflyse arrangementer. Det er helt urimelige forhold,” lyder kritikken.

HORESTA kritiserer, at regeringen og sundhedsmyndighederne tirsdag med meget kort varsel skærpede forsamlingsforbuddet og fjernede muligheden for at holde eksempelvis konferencer og generalforsamlinger.

”Vi har respekt for, at regeringen og sundhedsmyndighederne i den aktuelle situation skærper restriktionerne. Men virksomhederne efterlades nok engang med et varsel på under 24 timer til at aflyse arrangementer og sende gæsterne hjem. Det er helt urimelige forhold at byde dem,” siger Kirsten Munch,  politisk direktør i HORESTA, i en pressemeddelelse.

Turisme- og oplevelseserhvervet har flere gange tidligere kritiseret de meget korte varsler i forbindelse med nye restriktioner. Flere gange tidligere har arrangementer måttet aflyses mindre end 24 timer, før de skulle holdes, påpeger HORESTA.

Hjælpepakkerne er stadig ikke udbetalt
I forlængelse af tirsdagens pressemøde med de nye restriktioner, opfordrer HORESTA nu til, at de nuværende hjælpepakker bliver forlænget flere måneder frem.

”Der er hårdt brug for at skabe nogle økonomiske rammer for erhvervslivet, så virksomhederne ved, at de bliver hjulpet igennem de kommende meget svære måneder,” siger Kirsten Munch i pressemeddelelsen.

Virksomhederne i turisme- og oplevelseserhvervet er under et ekstremt pres på grund af mange måneders nedlukning og perioder med meget lav omsætning. Desuden er hjælpepakkerne fra sensommeren og efteråret stadig ikke er kommet til udbetaling.

”Vi frygter, at mange virksomheder kan blive nødt til at give op – alene på grund af uvished om deres økonomiske fremtid. Derfor er det afgørende at få de allerede aftalte hjælpepakker rullet ud nu og samtidig give vished for, at samfundet holder hånden under de virksomheder, der gennem næsten et år har stået forrest i kampen mod corona,” siger Kirsten Munch.

Relaterede artikler:

I 2021 skal vi genskabe troen på fremtiden og mødes igen

Fire ud af ti københavner-hoteller midlertidigt lukket

750 millioner kroner hjælper ikke mødebranchen