Utilstrækkelig fremgang for SAS

“Forskellen i indtjeningen er på omkring 3 mia. svenske kr. for at nå et tilfredsstillende afkastsniveau. For at opfylde den forskel, er det nødvendigt med øget effektivitetsmål samt yderligere forstærket og tydeliggørelse af vores forretningskoncept,” lyder det i en kommentar fra SAS koncernchef Mats Jansson.



I 2007 forudser han yderligere vækst, og ser for nærværende ingen tegn på en afmatning af konjunkturerne eller i flybranchen. Mats Jansson sætter ingen tal på SAS’ forventninger til dette regnskabsår.



Mats Jansson benytter også sin første kommentatar til et SAS-regnskab til at reflektere lidt over de første måneder i cockpittet. Og det giver fuld støtte til den strategi forgængeren Jørgen Lindegaard førte ud i livet med at splitte SAS op i selvstændige enheder. En strategi som ellers flere har stillet spørgsmål ved, skriver Børsen,



“Efter at have fuldført den nødvendige decentralisering og bolagisering (selskabsopdeling, red.), har vi brug for en tydeligere beskrivelse af de forskellige roller for at sikre kvalitet og tempo i gennemførelsen af fremtidige forbedringer,” skriver han i SAS-regnskabet.



SAS-chefen varmer samtidig op til den nye strategi han skal præsentere i maj. Men det bliver ikke nogen revolution, beroliger han.



“Afslutningsvis så kommer “Strategi 2011″ ikke til at blive stor revolution, snarere en betydelig evolution med hovedfokus på konkret at slå fast vores fremtidige indretning og målet for vores kunder, medarbejdere og aktieejere,” skriver Mats Jansson.



I arbejdet med at rette selskabets finanser op, har bestyrelsen samtidig besluttet at der ikke skal udbetales udbytte til aktionærerne efter et 2006 med det bedste resultat i seks år.



Dermed bliver den fulde gevinst ved børsnoteringen af hotelkæden Rezidor på over 4 mia. kr. i SAS pengekasse.

Skrevet af