DAT overvejer flere flyruter fra Bornholm

Postvæsenet på Bornholm omdeler i denne uge nyeste påhit fra Danish Air Transport for at skaffe passagerer til ruten mellem Rønne og København. Og det er vist første gang i Danmark, at der uopfordret kommer flybilletter ind ad brevsprækken.



”Bornholmerne får Danmarks billigste flybilletter med posten. Over 22.000 billetter der kan bruges frem til nytår på vor lavprisrute. Det er standby-billetter til 100 kr. for en enkelt og 350 kr. for en retur,” siger Jesper Rungholm, adm. direktør for og ejer af DAT til Take Off.



”Vi skal også ”opdrage” bornholmerne bedre. Mange tror man sidder på klapstole i vores postflyver. Jeg hørte det så sent som i weekenden. Og vi skal nok få ekstra indtægter på det nye tiltag – folk køber typisk en booket billet, uden omkostninger for os til bookingsystemer osv. Samtidig er det god marketing af vores rute – f.eks. ringer du nu til mig,” siger Jesper Rungholm.



Forleden havde DAT en anden ide, køb billige billetter til ruten i Netto-butikkerne på øen.



”Vi kan sagtens holde de lave priser, bare vores belægning er stor nok. Den er 60% i øjeblikket, den skal være større, men vi har halvdelen af flypassagererne mellem Bornholm og København. Vi skal hele tiden give passagererne anledning til at rejse,” siger Jesper Rungholm.



Danish Air Transport træffer snart beslutning om det skal åbne en rute fra Bornholm til udlandet næste sommer, f.eks. til Polen eller Tyskland. Der kigges også efter en direkte Jyllands-forbindelse.



DAT flyver i dag fire returflyvninger mellem København og Rønne, en gang lørdag og tre på søndage.

Og selskabet er klar med ekstra kapacitet, hvis konkurrenten Cimber trækker sig til januar, når Cimber overtager efter SAS mellem Billund og København.



”Bliver vi alene, og det har jeg ikke hørt nogen rygter om, vil vi flyve syv-otte gange på hverdage,” siger Jesper Rungholm.



HB

Skrevet af