Dubai godkender lufthavn til 200 mio. rejsende

emirates a380 terminal dubaiLUFTHAVNE: Dubai kan være på kurs til at få verdens største lufthavn. Emirates hersker har netop godkendt en plan til 32 milliarder dollars, som skal udvide Al Maktoum-lufthavnen til at kunne håndtere over 200 mio. rejsende.

Al Maktoum-lufthavnen åbnede sidste år, men skal udvides til at kunne håndtere over 200 mio. passagerer om året. Første fase omfatter to nye satellit-fingre med kapacitet til 120 mio. årlige rejsende – og plads til 100 Airbus A380. Emirates fra Dubai er verdens største operatør af dobbeltdækkeren og har foreløbig 52 eksemplarer, men bestillinger på yderligere 88.

Første fase af udbygningen forventes færdig indenfor de kommende otte år. Al Maktoum-lufthavnen skal gradvis erstatte Dubai International Airport (DXB), der i dag er Emirates hovedlufthavn, men ikke har plads til udvidelser.

Cirka halvdelen af passagererne i Dubais lufthavn mellemlander blot, inden de flyver videre. Dubais lufthavne har årlige stigningstakter på ca. 15 pct. – allerede i 2020 forventer lufthavnene at have 100 mio. passagerer.

Andre steder i regionen udbygges lufthavnene også. Tidligere i år tog Qatar sin forsinkede nye storlufthavn i brug, lufthavnen i Abu Dhabi opgraderes i disse år for syv milliarder dollars, mens Istanbul er i gang med at bygge ny storlufthavn med plads til 150 mio. passagerer om året.