Anstrengt forhold mellem SAS og fagforening

SAS Crew kabine stewardeseFLYSELSKABER: I dag mødes SAS med CAU – fagforening for de 1.100 kabineansatte i Danmark, der i går nedlagde arbejdet i flere timer. CAU’s medlemmer er vrede over tvangsoverflytninger til SAS’ nyindkøb, Cimber, til dårligere kontrakter. Mødet i dag kan give ny arbejdsnedlæggelse på fredag, siger CAU.

I går havde CAU, Cabin Attendants Union, medlemsmøde på Hilton Copenhagen Airport fra morgenstunden. Men stemningen blandt CAU-medlemmerne blev ophidset som timerne gik. Det endte med, at de op mod 300 medlemmer efter kl. 11 bad CAU’s bestyrelse forlade mødet.

Povl Arne Petersen, presse- og kommunikationsansvarlig hos CAU, sagde i går til standby.dk: ”CAU skal i dag mødes med SAS. Medlemmerne i CAU afventer mødets resultat, er det ikke tilfredsstillende kan CAU ikke udelukke ny arbejdsnedlæggelse på fredag.”

I en pressemeddelelse i går fra CAU hed det: ”SAS har opkøbt Cimber og overfører SAS-medarbejderne til det nye datterselskab. Det skabte i dag så stor frustration blandt kabinepersonalet, at de gik til fagligt møde.”

CAU’s formand, Merete Scheel, siger: ”Jeg beklager den situation, SAS har bragt vores medlemmer i, nu kommer til at gå ud over passagererne. Vi har opfordret vores medlemmer til at gå i arbejde.”

Hun tilføjer, at der grund til, at vreden har bredt sig blandt kabinepersonalet i SAS.

”SAS har presset vores medlemmer ud i desperation. Om under en uge bliver over 140 af vores medlemmer tvangsoverflyttet til Cimber, hvor de ikke kender deres fremtidige arbejdsvilkår,” siger Merete Scheel.

For CAU er løsningen enkel: SAS skal lade den nuværende overenskomst mellem CAU og SAS gælde i Cimber også. ”Det er ikke en virksomhedsoverdragelse, men forsøg på at omgå vores overenskomst,” siger Merete Scheel.

I dag har CAU over 1.100 medlemmer, ca. 90 pct. af alt danskbaseret kabinepersonale i SAS er medlem af CAU.