DRF kritiserer manglende støtte mod sexturisme

Baggrunden for kampagnen kom sidste år med en ændring af straffeloven, så danske sexforbrydere nu kan straffes for overgreb i udlandet, selvom et sådant overgreb ikke er ulovligt i det pågældende land.







Forarbejdet til kampagnen blev sat i værk af Justitsministeriet og Rigspolitiet. En række aktører i rejsebranchen blev inviteret til formøde hos Rigspolitiet for at afklare deres interesse i at deltage i kampagnen og bidrage til finansieringen.







På flere af disse møder har der foruden DRF også været deltagelse af bl.a. charterbranchen, Københavns Lufthavn og SAS. Men kun DRF var i den lille arbejdsgruppe med bl.a. Red Barnet og Rigspolitiet.







Kampagnen blev officielt lanceret i går på TV2’s Morgen-TV af justitsminister Lene Espersen og vicepolitiinspektør Kim Klivert fra Rigspolitiet.



Samtidig udsendte DRF pressemeddelelse om kampagnen – med kritik af charterbranchens manglende økonomiske opbakning. I DRF’s pressemeddelelse sagde DRF’s adm. direktør, Lars Thykier bl.a.:



”Det er afgørende, at informationen om lovændringen når ud til alle, ikke kun turister til visse destinationer. Seksuelle overgreb begås ikke kun af turister, men alle typer rejsende, f.eks. NGO’ere, udsendte myndighedspersoner og forretningsrejsende.”



”Den nye hotline (telefon: 33 43 09 90) til politiet betyder, at danske rejsende kan gøre en forskel og være med til at begrænse antallet af overgreb mod mindreårige,” sagde Lars Thykier og tilføjede:



”Ambitionerne for kampagnen var høje, det er derfor ærgerligt, at DRF nu, sammen med SAS, er de eneste repræsentanter for rejsebranchen, der valgte at bidrage, økonomisk og tidsmæssigt, til kampagnen.”



”Jeg havde forventning om tilslutning fra rejsebureauer, som ikke er medlemmer af DRF, idet en stor del af disse burde have naturligt ønske om at bidrage til kampagnen, eftersom dens formål er i hele rejsebranchens interesse,” sagde Lars Thykier bl.a. i pressemeddelelsen.





HB

Skrevet af