Motorvejsrestauranter på slankekur

”Vi vil gerne rykke ved folks fordomme med hensyn til den mad, de forventer, på en motorvejs-restaurant. Tidligere bestod størstedelen af menukortet af fed og usund grillmad. Det er slut. Nu skal vores gæster også have mulighed for at nyde grøn og fedtfattig mad hos os,” siger adm. dir Jan Laursen, Monarch – han er også den nye formand for Horesta.



Sammensætningen af et menukort med mere ernæringsrigtig mad er sket i samarbejde med kokke og kostvejledere.



Rygeforbudet på restauranterne er et forsøg, der skal køre til slutningen af august, skriver lastbilmagasinet.dk



1. juni blev det i Danmark ved lov påbudt restauranter, cafeer, barer og lignende at skilte med deres rygepolitik. Der er tre skilte at vælge imellem: “Røgfrit”, “Opdelt i ryger og ikke-ryger” og “Rygning er tilladt”.



Formand for Hotel- og Restaurationsbranchen, Horesta, Jan Laursen mener, at den danske ordning er en halvdårlig lappeløsning. Han siger til Jyllands-Posten:



”Det er ikke nogen udvikling i forhold til, hvad der burde ske. Vi frygter krav om enorme investeringer i ventilationer, der skal begrænse gener af røg. Men man kan ikke ventilere sig ud af problemet.”



I øvrigt, skriver Ritzau, gik en 42-årig blind færing forleden ”amok” i Københavns Lufthavn. Manden ville tænde en cigaret efter ankomsten til København, men fik besked på at vente, hvorefter han angreb en lufthavnsmedarbejder. Manden blev anholdt af politiet.

Skrevet af