Hotel Aalborg hedder nu Kompas Hotel Aalborg og er blevet udvidet fra 55 til 111 værelser. Foto: Kompas Hotel Aalborg.

Aalborg-hotel bliver dobbelt så stort

Hotel Aalborg i centrum af byen har skiftet navn og brugt millioner på at få dobbelt så mange værelser. Hotellet drives efter kristne værdier og bruger overskuddet på socialt velfærdsarbejde

Kompas Hotel Aalborg er nu navnet på hotellet, der er blevet fordoblet til 111 værelser og har kategori 3 Plus.

I 1993 sadlede hotellet om fra at være et regulært sømandshjem til et turist- og forretningshotel. Men først i 2013 skiftede det daværende Aalborg Sømandshjem navn til Hotel Aalborg, der altså nu er blevet til Kompas Hotel Aalborg og er kommet med i samarbejdsorganet Small Danish Hotels.

Klik for stort format. Revisor-uddannede Bo Kikkenborg Larsen har siden 2012 været bestyrer på hvad der dengang hed Aalborg Sømandshjem og som netop har skiftet navn til Kompas Hotel Aalborg. Pressefoto.

Hoteldirektør Bo Kikkenborg siger til STANDBY.dk: ”Før havde vi 55 værelser, nu har vi brugt cirka 45 millioner kroner på 55 nye værelser i en ny fløjbygning på fem etager ligesom vi også nu udlejer den gamle forstanderlejlighed, dermed har vi i alt 111 enheder.”

Mens den gamle del af hotellet er trestjernet, har værelserne i den nye del et firestjernet niveau; det er hensigten at også den gamle del af hotellet skal renoveres og bringes op på fire stjerner.

Om baggrunden for fordoblingen af hotellet siger Bo Kikkenborg: ”Aalborg har i længere tid trængt til nye hotelværelser, vi tror vi kan lave en god forretning ud af fordoblingen – også fordi den del af Aalborg, vi ligger i, med byens udvikling nu regnes som en del af centrum.”

Hotellet har blandt andet Musikkens Hus, Nordkraft og den nyrenoverede havnefront som nærmeste naboer.

Den nye vinge på Kompas Hotel Aalborg har også givet plads til flere og større mødelokaler, det største møderum kan tage 120 personer. Selve hotellet havde sidste år 22.000 overnattende gæster fordelt på 14.000 solgte værelser.

Non-profit og kristne værdier
Hotellet, der nu hedder Kompas Hotel Aalborg, drives fortsat af Fonden Aalborg Sømandshjem fra 1905, og bygningen med det nuværende hotel er fra 1956.

Hotellet drives efter fire kristne værdier – nærvær, omsorg, hjertevarme og ligeværdighed. Samtidig er det et 100 procent non-profit hotel, hvor overskuddet går til socialt velfærdsarbejde. ”Vi ser det som vores fornemmeste opgave at tage os godt og hjerteligt af vores medmennesker, om det er hotelgæster eller tilrejsende sømænd i Aalborg Havn,” siger Bo Kikkenborg.

Men selv om selve overskuddet går til det sociale velfærdsarbejde, havde fonden bag hotellet stadig de nødvendige cirka 45 millioner kroner til udbygningen og dermed fordoblingen af værelsesantallet.

”Vores gæster er et miks af stamgæster, ferierejsende som forretningsfolk, der kommer gæster via bookingmaskinerne, OTA’erne, og så forventer vi også at få gæster via vores nye medlemskab af Small Danish Hotels,” siger Bo Kikkenborg, der har 15 fuldtidsstillinger på hotellet, fordelt på knap 25 medarbejdere. Der er blevet ansat lidt flere i blandt andet receptionen og køkkenet i forbindelse med fordoblingen af hotellets værelser.

Bo Kikkenborg medgiver at antallet af kristne hoteller, missionshoteller og afholdshoteller er for tilbagegående i Danmark. ”Men vi holder fast i vores kristne værdier, også af historiske grunde,” siger hoteldirektøren.

Relaterede artikler:

Nyt hotel sætter navn på direktør

Hotelkæde tanker nye medlemmer

Anders And besøger Nordjylland