Udsnit af forsiden på det nye nummer af Anders And & Co. Foto: Egmont Publishing.

Anders And besøger Nordjylland

”Et kæmpe scoop,” siger Skagens turistdirektør. Aalborg Lufthavn, Hjallerup Marked, Klitmøller, Skagen og Råbjerg Mile er alle med i det nye nummer af Anders And & Co., der bliver set af cirka en million læsere i Skandinavien og Tyskland.

”Anders And besøger Vendsyssel” er overskriften på forsiden af det nye nummer af Anders And & Co., der udkom i går, torsdag.

Klik for stort format. Forsiden af det seneste Anders And & Co. Foto: Egmont Publishing.

Mens forlaget Egmont Publishing, der udgiver Anders And & Co. i blandt andet Danmark, før har haft Anders And og nevøerne Rip, Rap og Rup i Danmark, blandt andet København – er det første gang at verdens mest berømte and er i Nordjylland.

Ænderne lander i Aalborg Lufthavn, hvorefter de kommer afsted på en skattejagt gennem nogle af Vendsyssels mest seværdige steder – fra Råbjerg Mile, Hjallerup Marked til Klitmøller og Skagen – alt imens nevøerne ivrigt læser fakta om seværdighederne fra Grønspættebogen.

Anders Ands besøg i det nordjyske er god turistreklame for regionen – historien med Anders And kommer i versionen der udgives i Skandinavien og trykkes i 875.000 eksemplarer – heraf 175.000 alene i Danmark.

”Vi sætter fokus på Danmarks skjulte skatte, fordi vi ved, at det danske land gemmer på store oplevelser for hele familien. Og når Anders And & Co. drøner rundt i Vendsyssel og oplever de mange seværdigheder, er jeg ikke i tvivl om, at læserne selv bliver inspireret til at tage på eventyr i landsdelen,” siger Gitte Hoffmann Hansen, marketingchef hos Egmont Publishing, der udgiver Anders And & Co., til hjemmesiden Aalborgnu.dk

Ændernes destination, og de seværdigheder, de kommer forbi, er baseret på læsernes forslag. Bladets læsere kunne nemlig i foråret stemme om, hvilket område de syntes skulle være destination for Anders og ungernes næste danske eventyr. I konkurrence med Lolland-Falster, Bornholm og Det Sydfynske Øhav løb Vendsyssel med sejren.

Klik for stort format. Anders And og nevøerne kører blandt andet med Sandormen på Grenen i Skagen. Foto: Egmont Publishing.

Et scoop
René Zeeberg, turistdirektør hos Turisthus Nord i Skagen, kalder Anders And-bladet med fokus på Nordjylland for ”et kæmpe scoop.”

”Det er jo ekstra fed PR for landsdelen, fordi det rammer en målgruppe, som det til tider er svært at nå, nemlig børnefamilierne, siger han til TV2.dk

René Zeeberg håber, at eksponeringen kan være med til at lokke flere børnefamilier til Skagen, da bladet ifølge ham sætter fokus på turistattraktioner, som lægger op til familiært samvær.

Anders And-bladet udkom for første gang i Danmark i 1949. Anders i Vendsyssel udgives i Danmark, Sverige, Norge og Tyskland. Anders And & Co. har 850.000 læsere om ugen i Danmark, Norge og Sverige.

Relaterede artikler:

Anders And på hotel i København

Mere turbo på nordjysk turisme

Kendt hotel blev større