Aalborg Lufthavn fejrede passager nr. 1,5 mio.

LUFTHAVNE: Sidste uge markerede Billund Lufthavn sin passager nr. tre millioner i år – i går fejrede Danmarks tredjestørste lufthavn sin passager nr. 1,5 mio. i år. I begge tilfælde var den udvalgte passager pudsigt nok fra Aarhus.

Tirsdag formiddag kunne Aalborg Lufthavn overraske passager nr. 1,5 mio. i 2016, der med sin familie havde taget turen fra Aarhus til Aalborg Lufthavn. Herfra skulle de flyve til spanske Malaga.

Pressemeddelesen fra Aalborg Lufthavn afslører ikke, hvordan lufthavnen udpegede 1,5 mio. vinderen.

”Vi har rejst flere gange fra Aalborg Lufthavn, fordi vi altid får en god oplevelse her. Det er nemt at tage turen fra Aarhus, der er gratis parkering, og så er servicen i lufthavnen noget særligt,” fortæller den ”navnløse” familie fra Aarhus, inden de går videre for at nyde godt af deres gavekort til DutyFree, der i dagens anledning var på 1.500 kr. samt 15 adgangskort til lufthavnens lounge.

Med over 1.500.000 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn, ender 2016 med passagerrekord. Lufthavnen havde sidste måned over 114.000 passagerer, størst vækst var der på lufthavnens største rute, indenrigsruten til København, der beflyves af Norwegian og SAS. I november i år fløj 84.819 passagerer til og fra København – mod 79.500 i november 2015.

I alt rejste 114.456 passagerer til og fra Aalborg Lufthavn i november i år mod 114.631 i november 2015. Indenrigstrafikken viser en fremgang på 6,7 pct. i forhold til samme måned sidste år.

​”Det er godt at se stadig fremgang på indenrigs. Sidste måned markerede en kontinuerlig fremgang igennem 12 måneder – en tendens, der ser ud til at fortsætte,” siger direktør for Aalborg Lufthavn, Søren Svendsen.

I udenrigstrafikken var der sidste måned tilbagegang på 19,3 pct. 21.796 passagerer fløj til og fra Aalborg Lufthavn i år mod 27.010 passagerer i november sidste år.

”November var første måned efter Turkish Airlines lukkede ruten til Istanbul pga. den nuværende krise i Tyrkiet. Til gengæld opvejer den øgede trafik til Malaga og Alicante de mistede passagerer fra Turkish Airlines,” siger Søren Svendsen.