VisitAalborg skal have ny direktør efter Rasmus Jerver har meddelt, at han stopper på posten med årets udgang. Her er det en af Aalborgs store turistattraktioner, Jens Bangs Stenhus. Foto: VisitAalborg.

Aalborg skal have ny turistdirektør

VisitAalborgs direktør, Rasmus Jerver, har opsagt sin stilling med virkning fra udgangen af året. Han ser ikke ser sig selv som del af ledelsen af den nye destinationsstruktur for nordjysk turisme.

”Rasmus Jerver har siddet på posten som VisitAalborgs direktør i fire år, og vi har været særdeles tilfredse med det arbejde og de forandringer, Rasmus har stået i spidsen for.”

Rasmus Jerver, der nåede over fire år som direktør for VisitAalborg. Pressefoto.

Det siger bestyrelsesformand Claus Christensen for VisitAalborg i en pressemeddelelse. Han tilføjer:

”Turismeområdet er jo under markant forandring i disse år, og Rasmus Jerver har været kraftigt medvirkende til, at VisitAalborg i dag er foran udviklingen. At destinationsdannelsen tager tid og skaber frustrationer, må jeg have respekt for og tage til efterretning.”

VisitAalborg og de øvrige turismedestinationsselskaber i Danmark arbejder med en ny destinationsstruktur. Her er det i Nordjylland besluttet, at der blandt andet skal laves en ny turismeorganisation for den jyske østkyst, hvor Læsø, Brønderslev, Frederikshavn og Aalborg kommuner vil gå sammen.

Det er denne nye struktur, 56-årige Rasmus Jerver ikke ser sig selv som en del af, hedder det i pressemeddelelsen.

En svær beslutning
I pressemeddelelsen siger Rasmus Jerver: ”Jeg har været overordentlig glad for mit virke i VisitAalborg. Vi har nogle fantastiske og engagerede medarbejdere og partnere fra turismeerhvervet.

Det har derfor været en særdeles svær beslutning for mig at tage. Arbejdet med den nye destinationsstruktur har krævet mange kræfter det seneste år,” siger Rasmus Jerver og fortsætter:

”Her må der – og det har jeg forståelse for – indgås mange kompromiser. Nu hvor konturerne af den nye struktur begynder at tegne sig, står det klart for mig, at jeg ikke kan se mig selv i denne.”

Bestyrelsen for VisitAalborg har konstituere souschef Anja Otto Vangkilde Mathiasen som turistchef til den nye konstruktion i Visit Aalborg er på plads.

Bred baggrund i jysk turisme
Rasmus Jerver blev for knap fire år siden direktør for VisitAalborg, da Helge Søgaard gik på selvvalgt pension. Rasmus Jerver kom fra en stilling som turistchef i VisitVesthimmerland. Men han har siden 2001 arbejdet med turisme – blandt andet som salgs- og marketingchef i VisitAalborg, som erhvervsturismechef i VisitAarhus samt som konsulent indenfor turismestrategier i Esbjerg og på Mors.

Rasmus Jerver stammer fra Hjørring og er uddannet Cand. Agro, suppleret med enkeltfag fra Handelshøjskolen i Aarhus.

Relaterede artikler:

Aalborg hitter hos New York Times

Brancheforening i dansk turisme bliver større

”Vi har netop nu en glædelig politisk opbakning til turisterhvervet”