Aarhus får nyt kæmpe hotel

Aarhus ØHOTEL: Et nyt superhotel og konferencecenter i den nye bydel Aarhus Ø i Aarhus Havn bliver en realitet fra 2019. I går gav endnu en stor hotelkæde bud på, hvordan det skal se ud.

Clarion Hotel Seafront bliver navnet på det nye hotel- og konferencecenter, der skal bygges på Aarhus Ø – hvis det står til norske Nordic Choice Hotels.

Sammen med arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen har Nordic Choice Hotels budt på byggeriet med et 24.000 m2 stort hotel, der ud over 400 værelser skal indeholde konferencefaciliteter med plads til 2.500 gæster og bl.a. et wellness-center og en skøjtebane.

Aarhus Ø vækker begejstring hos norske Petter A. Stordalen, ejer af Nordic Choice Hotels: ”Aarhus Ø er Aarhus nye, samlende bydel, hvor byliv, business og boliger spiller sammen. Aarhus er fantastisk dynamisk, og vi vil gerne bygge noget, man ikke har set før,” sagde han på et pressemøde i Aarhus, hvor Nordic Choice’s bud på det nye hotel blev præsenteret.

”I dag er vores Post Hotel Clarion i Gøteborg en levende mødeplads, og det er de erfaringer, vi trækker på, hvis vi får mulighed for at opføre et hotel og konferencecenter på Aarhus havnefront. Vi kan skabe et unikt centrum for alle aktiviteterne i den nye bydel. Vi skal skabe magi,” sagde Petter Stordalen.

Hotelkæden Scandic præsenterede for nylig sin plan for det kommende hotel, og de to hotelkæder er således i skarp konkurrence.

Vinderne forventes valgt i marts næste år, og hotellet skal stå færdigt i 2019.

Med de 400 værelser vil det mulige nye Nordic Choice Hotel blive ét af Aarhus største hoteller. Til sammenligning har CabInn efter sin nylige udvidelse nu 430 værelser, Arp-Hansen er på vej med sit første hotel i M.P. Bruuns Gade i Aarhus med 312 værelser når det åbner næste år. Comwell Aarhus har 240 værelser, mens Radisson Scandinavia Blu har 234.