Aarhus i gang med kæmpekonference

MICE: I denne uge har Aarhus sin største konference i 20 år med 2.000 deltagere. På SportAccord Convention vil Paris og Los Angeles præsentere deres bud på OL-værtsskab i 2024.

Frem til på fredag er Scandinavian Center Aarhus værtsby for SportAccord Convention med 2.000 deltagere fra hele verden.

”Det har enorm værdi for Aarhus at lægge by til en konference af denne kaliber. Værtskabet giver international bevågenhed og har stor strategisk betydning i forhold til at tiltrække nye internationale sport-events,” siger direktør i VisitAarhus, Peer H. Kristensen.

Konferencen er den største, Aarhus har lagt by til i 20 år. Den vil få omtale i medier over hele verden, idet Paris og Los Angeles skal præsentere deres bud på OL-værtsskab i 2024.

Interessen for Aarhus som konference-by er generelt eksploderet, og ifølge Peer H. Kristensen handler det nu om at bevise over for verden, at Aarhus er blandt de førende værtsbyer for internationale events.

”SportAccord Convention er en perfekt lejlighed til at demonstrere, at vi har konferencefaciliteter, attraktioner og gastronomi i international klasse. Med byggeriet af det kommende nye konferencehotel på havnen i Aarhus Ø gearer vi samtidig byen til også i fremtiden at kunne være vært for store events, der er med til at styrke Aarhus varemærke,” siger turistchefen.

Erhvervsturister har generelt et højere døgnforbrug end ferie- og fritidsturister, og konferencegæster er blandt de højst forbrugende. VisitDenmark opgør døgnforbruget fordelt på overnatning, oplevelser, restaurant og shopping til godt 3.000 kr. pr. konferencegæst.

De kommercielle overnatninger i Aarhus tæller i dag over en million, en stigning på over 41 pct. i perioden fra 2011 til 2015. Turister spenderer godt 3,65 milliarder kr. årligt på overnatninger og oplevelser i Aarhus, heraf står erhvervsturismen for de to milliarder kr.