Aarhus sætter krydstogtrekord

3

royal_princess_ankommer-til-aarhusCRUISE: Aarhus og Aalborg venter stor fremgang med krydstogtskibe næste år, mens det halter lidt i Skagen og i Rønne.

Det er ikke blot København, som venter fremgang med ankomne krydstogtpassagerer i den kommende sæson. Også provinsen får sin bid af kagen, og især Aarhus scorer gevinsten.

”De har gjort et fremragende stykke arbejde for at få flere anløb og kreerer spændende udflugter på land,” siger direktør Claus Bødker fra Cruise Copenhagen og Cruise Baltikum til standby.dk.

Fremgangen er markant. I år havde Aarhus 29.000 krydstogtturister, næste år ventes 71.000. Når tallene allerede nu kan gøres op, er det fordi man kender hvilke skibe, der anløber, og hvor mange passagerer de har med. Et krydstogtskib har altid udsolgt.

I Aalborg er der også markant fremgang fra 12.400 i år til 18.400 næste år. Hundested er ny i klassen og får tre anløb af mindre skibe med 2.400 passagerer i alt. Der kom ingen i år, hvor man begyndte at gøre opmærksom på sig selv som krydstogthavn.

Skagen er lidt af et mysterium. Der blev bygget nyt kajanlæg og passagererne, 22.000, var yderst tilfredse med, hvad de så og oplevede. Til gengæld kommer der kun 14.000 næste år.

Rønne har også lidt tilbagegang fra 12.500 til 8.000, men hvad sker der egentlig på Bornholm. I 2014 havde klippeøen 40.000 krydstogtpassagerer.

Fredericia er på vej. Der var fire skibe med 11.600 i år – næste år kommer tre skibe med 6.000, men allerede 2017 tyder på en klar fremgang igen.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

3 Comments on "Aarhus sætter krydstogtrekord"

Notify of
avatar
Bent Strobel

I skriver ikke hvilke skibe der anløber Aarhus i 2016 ???

Kan det oplyses ?

MVH

Bent Strobel

Henrik kristensen
Henrik kristensen

Se på århus havns hjemmeside under krydstogt.

wpDiscuz