SAS får nyt busisness class-program

Til april går startskuddet for et nyt udspil fra SAS for at bevare stamkunderne på det europæiske rutenet i kamp mod lavprisselskaberne, skriver Berlingske.Initiativet kommer primært for at holde på business-passagererne, der betaler en høj billetpris og fortsat udgør fundamentet for SAS.Et arbejdsudvalg med den danske produkt- og marketingdirektør Jens Willumsen i spidsen har konkluderet, at SAS i længden ikke kan opretholde det høje prisniveau, som findes i dag findes på ruteselskaber mellem europæiske storbyer. Samtidig er kvaliteten heller ikke høj nok til at begrunde billetprisen.I løbet af få uger fremlægger SAS det ny koncept med særlig appel til erhvervslivet. Der bliver lavere priser og bedre service og kvalitet i det hele taget – samt opblødning af de stramme gyldighedskrav for en business billet med rabat.SAS FÅR UNDERSKUD I ÅR
Børsen skriver i dag, at Scandinavian Airlines styrer mod et nyt minus i år. Budgetterne er så pressede, at de store sparerunder, rationaliseringer og strukturomlægninger tilsyneladende ikke er nok til at sikre et overskud i år, med mindre lønningerne fryses fast på 2002-niveauet.
De 39 forskellige fagforbund står splittet i kravet om nul lønstigninger, og Scandinavian Airlines står derfor til også at ende med røde tal på bundlinjen i år.

Skrevet af