DRF gør status efter terrorbomber

Der er omkommet over 50 og ca. 700 er kvæstet.Situationen i London er ved at normalisere sig. Således er størstedelen af undergrundsbanen begyndt at køre igen, byens busser er ligeledes i gang og der er igen togforbindelse til/fra Gatwick & Heathrow lufthavnene.DRF diskuterer fortsat med Udenrigsministeriet om den rejsevejledning, der netop nu ligger på nettet, og som giver anledning til en del misforståelser, kan ændres.

DRF ser gerne, at teksten rettes, så det klart fremgår, at der ikke på nogen måde er tale om, at det frarådes at rejse til London lige nu.Beredskabet herhjemme er, som det fremgår af medierne, blevet forhøjet. DRF er i den anledning i tæt kontakt med Politiets Efterretningstjeneste (PET).###Udenrigsministeriets internationale, operative stab havde torsdag aften møde i anledning af terrorbomberne i London.

DRF’s direktør, Lars Thykier, gør status:Ved mødet torsdag aften blev Udenrigsministeriets nye video-konference udstyr for første gang taget i brug. Ambassaden i London kunne således ”deltage” i mødet med seks medarbejdere med ambassadøren i spidsen.Ambassaden i London har iværksat alle ønskelige aktiviteter for at kunne identificere mulige danske kvæstede eller omkomne på de tre hospitaler i London, som har modtaget sårede efter sprængningerne.To medarbejdere fra London-ambassaden besøger de tre hospitaler for at forsøge at matche navne på eftersøgte danskere med de indlagte.London-ambassaden har modtaget en del henvendelser fra danskere, som har ønsket hjælp med hjemtransport og/eller hotelovernatning i London. Alle skulle have fået den hjælp, de havde ønsket.

Kun få danskere ønsker at rejse tilbage til Danmark før planlagt. De forsøges hjulpet, men det besværliggøres af, at SAS og Maersk Air allerede har meget fulde fly de kommende dage til/fra London.Udenrigsministeriet har modtaget mange opkald på deres nødtelefon i København – og ambassaden i London arbejder med at finde de eftersøgte danskere, der fortsat ikke er kontakt til.SAS, Maersk Air og My Travel Airways har iøvrigt meddelt, at bliver der behov for ekstraordinær hjemtransport de kommende dage, kan de stille op med kort varsel.

Skrevet af