Aeroflot blandt Europas Top 5

aeroflotDen russiske luftfartskoncern er verdens sjette-hurtigst voksende flyselskab og blandt de fem største europæiske flyselskaber i omsætning.

Det er første gang nogensinde, Ruslands nationale flyselskab har kæmpet sig ind blandt Top 5 i Europa og Top 25 i verden med størst omsætning.

Opgørelsen kommer fra det velrenommerede Airline Business Magazines årlige analyse ’World Airline Rankings’, som placerer Aeroflot på en sikker femteplads blandt de førende europæiske flyselskaber og foran selskaber som Ryanair, SAS, easyJet og Alitalia, skriver travelreport.se.

Sammenlignet med opgørelsen fra 2009, har Aeroflot flyttet sig fra en plads som nummer 12 til femtepladsen og har overhalet selskaber som Lufthansa, Air France KLM og IAG.

Airline Business nævner, at Aeroflots omsætning på 10 år er vokset med knap 600%, mens de konkurrerende selskaber har haft stagnerende omsætning i samme periode.

Sammenlignet med 2011 steg Aeroflots omsætning med 51% og nåede 8.138 millioner dollar. På en global skala indtager Aeroflot en 23. plads med omsætning og en 19. plads med passagertal. Samtidig er selskabet et af verdens ti mest lønsomme.