Årets anden konkurs i den danske rejsebranche









Ejerne af rejsebureauet Flying Office i Ringsted har nu omstillet hjemmesiden på det krakkede bureau, så kunden automatisk kommer over til deres Flynet.dk



Flynet.dk er ikke registreret i Rejsegarantifonden og må derfor ikke selv udstede billetter mm. Men det er løst ved, at Rejsegarantifonden torsdag modtog en såkaldt

formidleraftale mellem Flynet.dk og Billetkontoret.



”Flynet.dk må uden at være registreret i fonden udbyde og sælge pakkerejser produceret af Billetkontoret. Det skal for hver pakkerejse angives på kundens faktura, at Billetkontoret er teknisk arrangør. Går Flynet.dk konkurs, skal Billetkontoret gennemføre rejserne. Hvis Billetkontoret går konkurs, er kunderne omfattet af fondens dækning,” lyder det til Take Off fra fonden.



Flying Office var et af Danmarks 150 største rejsebureauer med en anslået årlig omsætning på ca. 30 mio. kr. Selskabet var ligeligt ejet af Thomas Follin Kjær og Asger Jørn Jørnow, som også ejer Flynet.dk



Flying Office skrev på sin nu ikke mere tilgængelige hjemmeside, at man pga. konkursen ”desværre ikke kan honorere de tab, kreditorer og kunder har fået.”

Og tilføjede i samme åndedrag – for at få nye rejsekunder til Flynet.dk: ”Vores telefoner er fortsat åbne, men vi kan desværre ikke hjælpe de berørte kunder i de aktuelle sager.”



Danmarks Rejsebureau Forenings direktør, Lars Thykier, tager overfor Take Off afstand fra, at en ejer af et rejsebureau lukker et selskab og kører videre med et andet efter at have tørret gælden af i det gamle selskab. Samme ”nummer” lavede Movement Travels sidste år, hvilket også udløste skarp kritik fra DRF.



Blandt de berørte ved Flying Office’s krak var elever på Køge Handelsskole, som tabte 200.000 på konkursen, skriver Dagbladet Køge. To klasser skulle til Irland og havde lagt ca. 140.000 kr., mens to andre klasser skal til Californien og har betalt omtrent 60.000 kr.



Eleverne ikke kan få pengene retur fra Rejsegarantifonden, fordi de kun havde købt flybilletter. Havde de købt en pakkerejse, kunne de få erstatning.



En anden, som heller ikke har høje tanker om Flying Office/Flynet, er grundlæggeren af netop Flying Office. Ole Garde – i dag direktør for rejsebureauet Air Tiki – solgte for to år siden Flying Office til Asger Jørn Jørnow. De nye ejere er siden blevet bedt om ikke at bruge Ole Gardes software.

”Men de bruger stadigt mit software, trods at min advokat har bedt dem ophøre med det. Vi sender på mandag begæring om fogedforbud til fogedretten i Roskilde,” siger han til Take Off.



Ole Garde siger også – diplomatisk omskrevet – at han er overrasket over, at Billetkontoret nu har indgået samarbejde med Flynet.dk



Sidste år var der fire konkurser blandt danske rejsebureauer. Største var efterårets krak hos Øster Lindet Rejser og Diana Jagtrejser, som kostede Rejsegarantifonden et tocifret millionbeløb.



De to øvrige var i ”småtingsafdelingen,” Aktiv Ferie fra Ringsted og Gislinge Turistfart.



HB

Skrevet af