Boeing 767 fra Gabon Airlines. (Foto: Aeroprints.com | CC 3.0)

Afrikansk land væk fra EU-liste med flyveforbud

EU-Kommissionen har opdateret sin EU Air Safety List over flyselskaber, der ikke opfylder krav om flysikkerhed. Afrikanske Gabon er kommet af listen, der nu tæller 109 flyselskaber fra 15 lande.

Lande og flyselskaber kommer på EU Air Safety List, hvis de ikke opfylder internationalt anerkendte standarder for luftfartssikkerhed.

Listen er netop blevet opdateret og tæller lige nu 109 flyselskaber fra 15 lande verden over, der er har forskellige former for forbud mod at lande i EU-landene eller overflyve EU’s luftrum.

På det positive område er alle flyselskaber fra afrikanske Gabon nu blevet certificeret til igen at måtte flyve til EU-landene og lande der er omfattet af EU-reglerne på området. Det sker efter EU har konstateret de ønskede forbedringer fra luftfartsmyndighederne i Gabon, oplyser EU-Kommissionen.

Omvendt er luftfartsmyndighederne i Armenien, Armenian Civil Aviation Committee, blevet sat under skærpet tilsyn fordi der ifølge EU er sket en forringelse af flysikkerheden i landet og hos dets flyselskaber.

EU’s transportkommissær, Adina Vălean, siger: “Den seneste opdatering af EU Air Safety List viser vores fortsatte indsats for at sikre den højeste flysikkerhed. Ikke kun for EU-borgere på rejse, men for rejsende verden over, da flysikkerhed ikke kender til grænser eller nationaliteter.”

Det glæder mig derfor at EU nu har fjernet alle flyselskaber fra Gabon fra EU Air Safety List. Gabon har været på listen siden 2008, så det er godt at vi nu kan anerkende arbejdet med luftfartsmyndighederne i Gabon og de fremskridt der er sket, så landet ikke mere er på listen,” siger Adina Vălean.

109 flyselskaber fra 15 lande på EU Air Safety List
EU Air Safety List tæller efter den seneste revidering nu 109 flyselskaber fra 15 lande: Afghanistan, Angola (med undtagelse af to flyselskaber), Republikken Congo, Den demokratiske republik Congo, Djibouti, Eritrea, Kirgisistan, Liberia, Libyen, Moldova (med undtagelse af tre flyselskaber), Nepal, São Tomé and Príncipe, Sierra Leone, Sudan og Ækvatorial Guinea.

Relaterede artikler:

ERA: Flysikkerhed truet af EU261-forordning

Turkmenistan Airlines får EU-forbud

Danmark øverst over verdens mest sikre rejselande