Danmark er verdens mest sikre rejselande for 2020, siger opgørelse fra det amerikanske rejsesikkerhedsfirma International SOS. Her er der fred og ro i latinerkvarteret i Aarhus. Arkivfoto: Visit Aarhus.

Danmark øverst over verdens mest sikre rejselande

Med undtagelse af Sverige er de fire øvrige nordiske lande blandt de højest placerede i ny opgørelse over verdens sikreste rejselande for 2020. Danmark står øverst.

Listen udarbejdes årligt og opdateres løbende af firmaet International SOS, der leverer analyser inden for global rejsesikkerhed, ”Travel Risk Map.” Firmaet må ikke forveksles med den nordiske alarmcentral SOS International.

International SOS inddeler verdens lande og territorier i fem kategorier baseret på risiko ved rejser. I den bedste kategori – med ”ubetydelig” risiko – er Danmark øverst fulgt af Finland, Grønland, Island, Norge, Slovenien, Luxembourg og Schweitz.

Den næstbedste kategori er ”lav” risiko, her er Sverige sammen med blandt andre alle de øvrige europæiske lande og for eksempel USA, Canada, Kina og Australien. De tre andre kategorier er henholdsvis medium, høj og ekstrem. Mange af landene i Afrika rangeres med enten medium eller højrisiko lande at rejse i.

CNN skriver, at International SOS i sin Travel Risk Map for det kommende år baserer sin vurdering af verdens lande og territorier på alt fra adgang til hospitalsbehandling, herunder kvaliteten af denne, samt generel risiko ved at rejse i verdens lande.

Flere lande har forskellige kategorier
Mens fire af de nordiske lande er helt i top, er lande som Afghanistan, Den Centralafrikanske Republik, Somalia og Syrien i den farligste gruppe, ekstrem.

International SOS oplyser også, at ikke alle lande passer præcist ind i blot én kategori – og har derfor en blandet bedømmelse. Dette gælder blandt andet for Mexico og Colombia, hvor nogle regioner i disse lande bedømmes som havende kategorien medium risiko, mens andre regioner i de samme lande udgør en høj risiko ved rejser for udlændinge.

På International SOS’ hjemmeside oplistes de forskellige vurderinger for hvor sikre eller usikre landene kan være for udenlandske rejsende.

For at være i den bedste kategori med ”ubetydelig” risiko for udenlandske rejsende tager International SOS hensyn til en række faktorer.

Disse er blandt andet for landene med ubetydelig risiko, at antallet af voldelig kriminalitet er meget lav, at der nærmest ikke er nogen politisk betingede voldsomheder eller optøjer blandt borgerne, eller vold mod udenlandske besøgende. Med i bedømmelsen er også, at sundhedssystemet og infrastrukturen er effektiv, herunder at offentlig transport har en høj standard med høj sikkerhed og kun sjældne afbrydelser.

Relaterede artikler:

Lonely Planet klar med verdens bedste rejsemål

Danske pas blandt verdens bedste

“Overturisme kan ikke måles”