Aftale for kabinepersonale hos BA

En af de længst varende arbejdskampe i Storbritanniens luftfartshistorie er blevet løst efter British Airways kabinepersonale har stemt ja til forhøjet betaling.

Striden, der startede i 2016 og ledte til 80 dage med strejker, der blev længere og længere, handlede om det såkaldte ’mixed fleet’ personale, der arbejder med hjemsted i London Heathrow og skiftevis flyver kort- og langdistance. De udgør omkring 15% af BA’s kabinepersonale.

Størstedelen af de dårligere lønforhold blev stort set løst i midten af 2017, men medlemmer af fagforeningen Unite afviste at genoptage arbejdet, på grund af såkaldte ’straffeaktioner’ fra arbejdsgiveren, blandt andet fjernelse af rejsefordele for personalet.

Den 31. oktober oplyste Unite, at et overvældende flertal havde godkendt lønforhøjelser på mellem 1.404 og 2.908 pund fra marts 2018. Samtidig omfatter aftalen rejsefordele og godkendelse af at personalet også deltager i flyselskabets bonusaftaler for 2017, selv om de havde deltaget i strejkerne.

British Airways, som fastslår, at trafikken stort set ikke blev berørt af strejkerne, hvor selskabet wet leasede fly til at klare opgaverne, er dog glad for, at uenighederne er blevet løst.

British Airways kabinepersonale varsler strejke

IT-koks koster British Airways 100 millioner pund

British Airways får sin Dreamliner nr. 25

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.