Air Berlin sælges til flere

LUFTFART: Air Berlin, der sidste uge landede i kontrolleret betalingsstandsning, er solgt i løbet af næste måned. ”Men ikke til én køber, men to eller tre,” siger dets koncernchef. Air Berlin var sidste år 7. største flyselskab i Københavns Lufthavn.

”Air Berlin forventes solgt næste måned – ikke til en køber, men til to eller tre. Der forhandles med ti mulige købere, heraf flere flyselskaber. Kommer afklaringen ikke snart på plads, forsvinder passagerernes tillid.”

Det sagde Oneworld-medlemmets koncernchef, Thomas Winkelmann, søndag til den tyske avis Bild am Sonntag. Det oplyses ikke, hvorfor koncernchefen på dette tidspunkt kommer med disse oplysninger – med mindre det er forhandlingstaktik.

Men ifølge Bild sagde Winkelmann, Air Berlins fjerde koncernchef siden 2011, at flyselskabet er for omfattende til at kunne sælges til en køber.

Blandt de interesserede flyselskaber er bl.a. Lufthansa, der har bekræftet sin interesse, det tyske flyselskab Condor – et datterselskab af den britiske leisure-rejsegigant Thomas Cook, britiske Easyjet og et andet tysk leisure-flyselskab, TUIfly.

Air Berlin, Tysklands næststørste flyselskab efter Lufthansa, gik i kontrolleret betalingsstandsning sidste uge efter den største aktionær, Etihad Airways fra Abu Dhabi, med 29,2 pct. af aktierne, smækkede pengekassen i efter milliardtab – og udsigt til flere.

Den tyske regering rykkede sidste uge hurtigt ind med et statslån på 150 mio. euro, der kan holde Air Berlin på vingerne de kommende tre måneder, mens der forhandles om fremtiden.

”Jeg ville hilse det velkomment, hvis Lufthansa overtog større dele af Air Berlin,” sagde den tyske økonomiminister, Brigitte Zypries, i går til avisen Handelsblatt – og tilføjede, at det var op til flyselskaberne at forhandle om Air Berlin.

Air Berlin var sidste år 7. største flyselskab i Københavns Lufthavn med 509.000 passagerer på ruter fra Berlin og Düsseldorf.