Air Berlin stopper

LUFTFART: Air Berlin ser ud til at indstille sine flyvninger senest 28. oktober. Torsdag i denne uge forventes forhandlingerne med primært Lufthansa men også Easyjet tilendebragt. Air Berlin var sidste år 7. største flyselskab i Københavns Lufthavn.

Air Berlin har allerede indstillet sine langruter – og senest 28. stopper selskabet med at flyve kort- og mellemdistanceruter, bl.a. fra Berlin og Düsseldorf til Københavns Lufthavn. Medierne citerede i går et brev til flyselskabets ca. 8.600 medarbejdere fra Air Berlins koncernchef, Thomas Winkelmann.

I august gik Air Berlin i betalingsstandsning, da den største aktionær, Etihad Airways fra Abu Dhabi meddelte, at det ikke mere ville dække Air Berlins milliardunderskud. Air Berlin har siden holdt sig flyvende via et nødlån på 150 mio. euro fra den tyske stat.

Der har siden betalingsstandsningen været forhandlet med en række flyselskaber om at overtage hele eller dele af Air Berlin. Der forhandles navnlig med Lufthansa og Easyjet – og drøftelserne forventes færdig torsdag i denne uge.

Air Berlin begyndte at flyve i 1979 i daværende Vestberlin. Efter den tyske genforening blev det i 1990 omformet til et lavprisselskab – og senere til et fuld service flyselskab, der i en årrække har været med i Oneworld-alliancen.

Blandt Air Berlins aktiver er start- og landingstider i bl.a. Düsseldorf, Frankfurt og München. Air Berlin ejer også det østrigske flyselskab, Niki, der dog ikke er insolvent.

Kompensation til danske flygæster

Endnu er det ikke officielt, at Air Berlin går konkurs, men sker det, kan danske rejsende få kompensation via Rejsegarantifonden – selv om de kun har købt flybillet. Det sker via de to kr., der siden 2015 er betalt via ’nødfonden’, som nu er nu oppe på over 50 mio. kr. Der er dog en selvrisiko på 1.000 kr., sagde adm. direktør for Rejsegarantifonden, Birgitte Fjeldhoff, for nylig til standby.dk

Air Berlin har i år forventet ca. 25 mio. passagerer. Selskabet var sidste år 7. største flyselskab i Københavns Lufthavn med 509.000 passagerer på ruterne fra Berlin og Düsseldorf.

x

Læs Også

Swiss klar med ny First Class Lounge

På mandag åbner Star Alliance-medlemmet sin nye lounge til passagerer på første klasse i Zürichs lufthavn – Swiss vil også hente ankommende First Class-passagerer ved flyet og i limousine køre dem til paskontrollen.

Flest direkte ruter fra Frankfurt

Otte europæiske lufthavne på Top 15 over lufthavne verden over denne sommersæson med flest direkte ruter - Frankfurt topper listen, mens Paris de Gaulle betjenes af flest ruteflyselskaber.

Cathay Pacific med ny Hong Kong-lounge

Når Cathay Pacific starter med direkte flyvninger fra København til Hong Kong kan de rejsende benytte den nye The Deck-lounge i Hong Kong.

Cypern mødte rejsebureauerne

Cobalt Air og Cyperns turistorganisation havde i denne uge sat danske rejsebureauer i stævne til en præsenation af den nye flyrute til Larnaca.

Billige flybilletter i påsken

Der er rift om de billige flybilletter i påskeferien. Alligevel er det stadig muligt at komme billigt afsted, viser et pristjek foretaget af Travelmarket.dk.

Turkish Airlines har nu over 300 destinationer

Det tyrkiske Star Alliance-medlem var i forvejen det flyselskab i verden med ruter til flest lande. Men åbningen af sin destination nummer 301 betjener Turkish Airlines nu 121 lande.