Air Berlin stopper

LUFTFART: Air Berlin ser ud til at indstille sine flyvninger senest 28. oktober. Torsdag i denne uge forventes forhandlingerne med primært Lufthansa men også Easyjet tilendebragt. Air Berlin var sidste år 7. største flyselskab i Københavns Lufthavn.

Air Berlin har allerede indstillet sine langruter – og senest 28. stopper selskabet med at flyve kort- og mellemdistanceruter, bl.a. fra Berlin og Düsseldorf til Københavns Lufthavn. Medierne citerede i går et brev til flyselskabets ca. 8.600 medarbejdere fra Air Berlins koncernchef, Thomas Winkelmann.

I august gik Air Berlin i betalingsstandsning, da den største aktionær, Etihad Airways fra Abu Dhabi meddelte, at det ikke mere ville dække Air Berlins milliardunderskud. Air Berlin har siden holdt sig flyvende via et nødlån på 150 mio. euro fra den tyske stat.

Der har siden betalingsstandsningen været forhandlet med en række flyselskaber om at overtage hele eller dele af Air Berlin. Der forhandles navnlig med Lufthansa og Easyjet – og drøftelserne forventes færdig torsdag i denne uge.

Air Berlin begyndte at flyve i 1979 i daværende Vestberlin. Efter den tyske genforening blev det i 1990 omformet til et lavprisselskab – og senere til et fuld service flyselskab, der i en årrække har været med i Oneworld-alliancen.

Blandt Air Berlins aktiver er start- og landingstider i bl.a. Düsseldorf, Frankfurt og München. Air Berlin ejer også det østrigske flyselskab, Niki, der dog ikke er insolvent.

Kompensation til danske flygæster

Endnu er det ikke officielt, at Air Berlin går konkurs, men sker det, kan danske rejsende få kompensation via Rejsegarantifonden – selv om de kun har købt flybillet. Det sker via de to kr., der siden 2015 er betalt via ’nødfonden’, som nu er nu oppe på over 50 mio. kr. Der er dog en selvrisiko på 1.000 kr., sagde adm. direktør for Rejsegarantifonden, Birgitte Fjeldhoff, for nylig til standby.dk

Air Berlin har i år forventet ca. 25 mio. passagerer. Selskabet var sidste år 7. største flyselskab i Københavns Lufthavn med 509.000 passagerer på ruterne fra Berlin og Düsseldorf.

x

Læs Også

Rekordår for London Gatwick

London Gatwick kom ud af 2017 efter sin travleste december nogensinde, da 3,2 millioner passagerer benyttede lufthavnen, hvilket var en stigning på 1,5 procent i forhold til december 2916.

Officielt: Airbus lufter stop for A380

Airbus har svært ved at sælge dobbeltdækkerflyet. Nu antyder topdirektør, at produktionen måske indstilles.

Ny passagerrekord i München

Tysklands næststørste lufthavn rundede sidste år 44,6 millioner passagerer.

Alsie Express får seat-only til udlandet

Det danske flyselskab vil i sommersæsonen sælge billetter til sydeuropæisk land – og får ny indenrigsrute.

Verden fik 3.524 nye flyruter sidste år

Ryanair var også sidste år den største leverandør af nye ruter, mens USA var landet hvor der blev åbnet flest.

EU-flypassagerer skal beskyttes bedre

Den fælleseuropæiske rejsebureauforening opfordrer EU til at sikre bedre økonomisk beskyttelse af flypassagerer ved eventuelle konkurser af flyselskaber.