Air Berlin stopper

LUFTFART: Air Berlin ser ud til at indstille sine flyvninger senest 28. oktober. Torsdag i denne uge forventes forhandlingerne med primært Lufthansa men også Easyjet tilendebragt. Air Berlin var sidste år 7. største flyselskab i Københavns Lufthavn.

Air Berlin har allerede indstillet sine langruter – og senest 28. stopper selskabet med at flyve kort- og mellemdistanceruter, bl.a. fra Berlin og Düsseldorf til Københavns Lufthavn. Medierne citerede i går et brev til flyselskabets ca. 8.600 medarbejdere fra Air Berlins koncernchef, Thomas Winkelmann.

I august gik Air Berlin i betalingsstandsning, da den største aktionær, Etihad Airways fra Abu Dhabi meddelte, at det ikke mere ville dække Air Berlins milliardunderskud. Air Berlin har siden holdt sig flyvende via et nødlån på 150 mio. euro fra den tyske stat.

Der har siden betalingsstandsningen været forhandlet med en række flyselskaber om at overtage hele eller dele af Air Berlin. Der forhandles navnlig med Lufthansa og Easyjet – og drøftelserne forventes færdig torsdag i denne uge.

Air Berlin begyndte at flyve i 1979 i daværende Vestberlin. Efter den tyske genforening blev det i 1990 omformet til et lavprisselskab – og senere til et fuld service flyselskab, der i en årrække har været med i Oneworld-alliancen.

Blandt Air Berlins aktiver er start- og landingstider i bl.a. Düsseldorf, Frankfurt og München. Air Berlin ejer også det østrigske flyselskab, Niki, der dog ikke er insolvent.

Kompensation til danske flygæster

Endnu er det ikke officielt, at Air Berlin går konkurs, men sker det, kan danske rejsende få kompensation via Rejsegarantifonden – selv om de kun har købt flybillet. Det sker via de to kr., der siden 2015 er betalt via ’nødfonden’, som nu er nu oppe på over 50 mio. kr. Der er dog en selvrisiko på 1.000 kr., sagde adm. direktør for Rejsegarantifonden, Birgitte Fjeldhoff, for nylig til standby.dk

Air Berlin har i år forventet ca. 25 mio. passagerer. Selskabet var sidste år 7. største flyselskab i Københavns Lufthavn med 509.000 passagerer på ruterne fra Berlin og Düsseldorf.

x

Læs Også

Særpræget fragtfly fløj for første gang

Airbus skal have 5 nye og større Beluga-fragtfly til at transportere store flydele mellem sine samlefabrikker. Flyet er malet som en smilende hvidhval.

10-årig blev sat på forkert fly

En ung dreng, der som uledsaget mindreårig skulle flyve hjem alene, kom ombord på et forkert indenrigsfly i Sydafrika og dermed til en forkert destination.

Dansk helikopterfirma lander ny kontrakt i udlandet

Danske Bel Air, der håber på igen at få overskud i næste regnskabsår, har fået vigtig kontrakt med flyvninger ved Sortehavet.

Flyselskabernes 10 største guldruter

Halvdelen af verdens 10 flyruter, hvor flyselskaberne tjener flest penge, er til og fra London Heathrow, viser en sjælden analyse. Selskaberne har mange daglige afgange på de profitable ruter.

Singapore Airlines tilfreds med Skandinavien

Selv om Star Alliance-medlemmet med åbningen på Stockholm sidste år fordoblede antallet af ugentlige fly til Skandinavien til 10 – fem til såvel Stockholm som København - har selskabet ikke mistet passagerer.

Minister får bøde for brug af mobil på fly

New Zealands transportminister har fået bøde for at bruge sin mobiltelefon mens indenrigsfly, han var ombord i, taxiede mod startbanen.