Air Canada øger på København

Air Canada bruger i højsæsonen Boeing B777-300 ER på den daglige rute fra Toronto til København. Versionen har plads til 400 passagerer, fordelt på business class, premium economy og økonomiklasse.

LUFTFART: I det kommende vinterprogram vil Star Alliance-medlemmet bruge større fly end sidste år på Toronto-København. Det betyder ca. 50 pct. flere udbudte sæder. Der er kommet tre nye medarbejdere på selskabets nordiske kontor i København.

Det går godt for Air Canadas enlige nordiske rute. Gennem højsæsonen bruger selskabet sin største flytype, Boeing B777-300 ER, på den daglige rute fra Toronto til København. Versionen har plads til 400 passagerer, 40 på business class, 24 på premium economy og de resterende 336 på økonomiklasse.

”Og vi har nærmest fulde huse hver dag,” siger Air Canadas nordiske chef, Marc Sam, til standby.dk

Med sine 400 sæder har B777-300 næsten 100 sæder mere end den B787 Dreamliner der tidligere blev brugt i bl.a. sommeren på København.

B777’eren begyndte at flyve til København 1. juni og fortsætter til 30. september, herefter flyves ruten, stadig daglig, med en Airbus A330 i første del af oktober. Air Canada ophører så med at flyve dagligt på København.

Gennem vinteren bliver ruten til København betjent med en Airbus A330; der har 27 sæder på business class, 21 på Premium og 244 på økonomiklasse. I alt 292.

Med den større Airbus gennem vinteren udbyder Air Canada dermed næsten 50 pct. flere sæder i forhold til den Boeing 767, der sidste vinterhalvår fløj på København med 209 sæder.

Mange Air Canada-passagerer på ruten fra København skal videre til USA, hvor selskabet ifølge sin hjemmeside betjener 57 destinationer.

Nye medarbejdere

Sidste efterår opsagde Air Canada samarbejdet med det danske GSA-selskab, Airline & Travel Marketing, med virkning fra marts i år. ATM, der i Norden også repræsenterer Cathay Pacific og South African Airways, havde haft Air Canada som kunde i 22 år.

Men Air Canada har stadig salgskontor hos ATM i det indre København. Marc Sam er fortsat chef og Britta Alsing er stadig hos selskabet, der efter afskeden med ATM i år har fået tre nye medarbejdere, Michael Pankov, tidligere hos Emirates, Pia Rasmussen med fortid hos Air France KLM og senest Natalia Strauss fra hotelkæden Nordic Choice.

”Så det er business as usual,” siger Marc Sam til standby.dk

Passagerrekord

I alt har Air Canada ruter til over 200 lufthavne på seks kontinenter. Selskabet flyver til 64 lufthavne i selve Canada, 57 i USA og 95 i Afrika, Asien, Australien, Caribien, Central- og Sydamerika, Europa og Mellemøsten.

Sidste år havde selskabet 45 mio. passagerer – og den 29. juni i år satte det ny passagerrekord med 167.000 rejsende på én dag. Air Canada forventer at slå dagsrekorden allerede i denne måned.

Dansk bestyrelsesformand

I øvrigt blev danske Vagn Sørensen i maj i år bestyrelsesformand for Air Canada; han har haft sæde i bestyrelsen siden 2006.