Air Canada rekord glæder dansk formand

LUFTFART: Det blev til et flot kvartalsresultat for Air Canada, som især har succes med Toronto som hub i transfertrafikken til bl.a. naboerne i USA.

”Vi er meget glade for vort kvartalsresultat, der er rekord” siger Air Canadas danske formand Vagn Sørensen til standby.dk.

”Der er god vækst i ekspansionen. Især går det godt med premium segmentet og de mange vellykkede ruteåbninger med lavprisselskabet Rouge. Der er også grøde og fremgang i transfertrafikken via vore hubs, frem for alt i Toronto,” fortsætter han i en kommentar til rekordomsætning og resultat for tredje kvartal.

Air Canada noterede et justeret netto resultat op med 15,7 procent i forhold til tredje kvartal sidste år, fra 821 mio. dollars til 950 mio. Trafikken steg med 13,7 procent, og gennemsnitsbelægningen nåede op på 85,3 procent.

”Vi er i en position, hvor vi ikke alene har overskud i dag, men også for selskabet i en lang tid, fremover,” siger selskabets præsident Calin Rovinescu.

Vi sætter os selv meget ambitiøse mål for de næste tre år i det globale netværk. Alene i 2018 planlægger vi 12 nye internationale ruter fra Montreal, Toronto og Vancouver til europæiske byer som Shannon, Porto, Bukarest og Zagreb.

Vi skal også have vore personaleudgifter ned, bl.a. gennem skift til narrowbody fly (med enkelt mellemgang) som for eksempel Boeing 737 Max, hvoraf to kommer i år, og yderligere 16 næste år. I alt har Air Canada 61 af denne type i ordre frem til 2021,” slutter han.