En Airbus A318 fra Air France, der blandt andet skal bruges til at betjene nogle af selskabets kommende sæsonruter under sommerprogrammet. Pressefoto: Air France.

Air France klar med 26 nye ruter

Air France og datterselskaberne Hop og Joon får eller genåbner i det kommende sommerprogram 26 nye ruter; indenrigs i Frankrig, i Europa blandt andet til København samt to nye langruter.

Air France & Co. udbyder den kommende sommersæson fra 31. marts til 27. oktober beskedne 0,5 procent mere kapacitet end i sidste års sommerprogram – men åbner eller genåbner 26 ruter i og udenfor Europa, oplyser Skyteam-medlemmet.

Væksten sammenlignet med sidste års sommerkøreplan bliver 0,7 procent mere kapacitet på selskabets langruter, mens der blot vil være 0,3 procent udvidelse indenrigs i Frankrig samt indenfor Europa.

Air France får to nye langruter, en sæsonrute til udgangen af oktober med fem flyvninger om ugen fra Paris de Gaulle til Dallas med Airbus A330 – ligeledes overtager Air France fra 26. juni den tidligere Joon-rute til Quito i Ecuador med tre fly om ugen.

Kort sommerrute fra Toulouse til København
På det europæiske netværk får Air France og dets datterselskaber 24 nye eller genoptagede sommerruter i forbindelse med sommerprogrammet.

Air France Hop får blandt andet en kortvarig forbindelse fra sydfranske Toulouse til Københavns Lufthavn fra 23. juli med to fly om ugen frem til 30. august. Ruten flyver med Airbus A320 med plads til 176 passagerer.

Fra hovedlufthavnen Paris de Gaulle bliver der fra 31. marts nye AF-ruter til Beograd i Serbien, Georgiens hovedstad Tbilisi samt Lorient i det nordvestlige Frankrig.

Air France Hop er klar med ruter fra Lyon til Lorient og fra Brest i Bretagne til Amsterdam. Fra Paris de Gaulle åbner Air France sæsonruter til Heraklion på Kreta, Olbia på Sardinien og Palermo på Sicilien samt til Split i Kroatien.

Air France Hop starter også sæsonruter fra Bordeaux til Athen samt fra Toulouse udover København til den spanske middelhavsø Minorca. Fra Marseille vil AF Hop også have nye ruter i sommersæsonen til Heraklion på Kreta.

Meget fransk indenrigs
Resten er flyvninger på fransk indenrigs, for eksempel fra Marseille til La Rochelle, fra Brest til Bastia på Korsika samt til Nice; fra både Caen og Cannes til Calvi, fra Nice til både La Rochelle og Pau.

Der kommer også sommertrafikering fra både Metz og Rouen til Figari, fra Nantes til Toulon og fra Perpignan til Strasbourg.

I alt har Air France i dette års sommerprogram flyvninger til 189 lufthavne i 91 lande.

Relaterede artikler:

Air France udvider turisme-samarbejde

Tre flyselskaber har hver sin rekord

Sydfransk region vil tættere på Skandinavien