Air Greenland tilfreds med årsresultat

air greenlandFLYSELSKABER: Air Greenland-koncernen fik sidste regnskabsår efter skat et overskud for på 41,2 mio. kr. Bestyrelsen anser resultatet som tilfredsstillende.

Markedet i 2013 har ikke udviklet sig med den forventede vækst, hvilket har medført en begrænset samlet omsætningsstigning, noterer Air Greenland.

Sidste år gennemførte Air Greenland sit største IT-projekt. Dette betød skift af 22 systemer for at kunne overgå til distributionssystemet Amadeus Altea. Kunden kan nu købe en sammenhængende rejse ved at kombinere billetter fra Air Greenland og andre flyselskaber.

Koncernens resultat er forringet med 43,6 millioner kroner før skat i forhold til 2012. I 2012 var resultatet positivt påvirket med 20,1 millioner kroner fra fortjeneste ved salg af anlægsaktiver, mens resultatet i 2013 er negativt påvirket af annulleringen af købet af to EC225 helikoptere samt implementeringsomkostninger i forbindelse med Amadeus Altea.

”Air Greenland har præsteret et tilfredsstillende resultat trods, at hverken passager- eller chartermarkedet er vokset som forventet. Det er blandt andet opnået ved konstant fokus på at nedbringe omkostningerne. For et år siden var forventningerne et marked i vækst, men denne er udeblevet som følge af generel økonomisk afmatning i det grønlandske samfund med mindre olie- og mineralefterforskning til følge,” siger bestyrelsesformand Jens Wittrup Willumsen og tilføjer: ”Det betyder at vi må tilpasse vores strategi.”

Air Greenland koncernen ejer bl.a. Hotel Arctic, Grønlands Rejsebureau og Arctic Umiaq Line. Hele koncernen omsatte sidste år for tæt på 1,2 milliarder kr., resultatet efter skat blev 41,2 mio. kr. mod 71,4 mio. kr. i 2012