Air Greenland vil sætte sine piloter på gaden

I forbindelse med Air Greenlands lockout af selskabets piloter, er de ansattes tjenesteboliger blevet opsagt med en måneds varsel ligesom piloternes børns institutionspladser, hvis de er administreret af Air Greenland, også er opsagt. Det oplyser Grønlands Radioavis. Og det bringer sindene i kog hos Flyvebranchens Personale Union (FPU).

 

”Det er urimeligt, at Air Greenland har opsagt lejemål og børnepasningsmuligheder for vores medlemmer. Jeg har ikke kendskab til, at man har gjort noget lignende andre steder,” siger Per Fallentin, formand for FPU.

 

Hvis konflikten bliver en realitet, har piloterne ikke noget sted at bo fra 9. februar.

 

Derfor forudser Per Fallentin, at truslen om, at piloterne og det øvrige personale – og deres familier – kan blive smidt på gaden, kan få parterne til at stå mere stejlt overfor hinanden. ”Det har gjort mine medlemmer sure. Det har jo intet med konflikten at gøre,” siger han.

 

Flyvebranchens Personaleunion har indbudt Air Greenland til forhandlinger i dag, 4. januar, fem dage før den varslede lockout.

 

Air Greenland har varslet lockout af piloter og kabinepersonale efter sammenbrud i overenskomstforhandlinger. Formand for Flyvebranchens Personale Union, Per Fallentin, siger til den grønlandske avis Sermitsiaq, at piloterne er blevet mødt med omfattende krav fra arbejdsgivernes side.

 

Parternes overenskomst udløber 31. marts. Forhandlingerne om en ny aftale begyndte i oktober. Men siden det første lockoutvarsel, der blev sendt 24. november, har der ikke været kontakt mellem parterne.

 

Avisen har ikke kunnet få en kommentar fra Air Greenlands koncernchef, Michael Binzer. Han har dog tidligere sagt at der var en meget smal økonomisk ramme i forbindelse med overenskomstforhandlingerne.

Skrevet af Henrik Baumgarten