Air India håber på daglig rute til Københavns Lufthavn

Københavns Lufthavns adm. direktør, Thomas Woldbye, og Air Indias nye bestyrelsesformand og koncernchef, Rajiv Bansal, indviede lørdag den nye rute.

LUFTFART: I lørdags landede Air India for første gang i Københavns Lufthavn – ruten flyves til at begynde med tre gange om ugen. Premiereflyet havde kvindelige piloter. Kongelig dansk prinsesse flyver snart med ruten til Indiens hovedstad.

Star Alliance-medlemmet håber på 37.500 årlige passagerer i hver retning mellem den indiske hovedstad, New Delhi, og København. ”Når vi dette, skal ruten flyves dagligt,” sagde selskabets koncernchef, da den nye rute tidligere i år blev præsenteret.

Sidste måned startede Air India også med at flyve tre gange om ugen fra Delhi til Stockholm – ligeledes med en Boeing B787 Dreamliner, der i versionen på de to skandinaviske ruter har plads til 18 på Business Class og de resterende 238 på økonomiklasse.

Air India lander for første gang i Københavns Lufthavn.

I lørdags landede Air India for første gang i Københavns Lufthavn. Lufthavnen bød på gratis flyvask i form af den traditionelle vandsalut fra brandbiler og i Gate 39 var der indisk Bhangra-dans og indisk mad.

Til stede ved ruteåbningen lørdag var bl.a. Air Indias nye bestyrelsesformand og koncernchef, Rajiv Bansal, selskabets kommercielle direktør, Pankaj Srivastava, Indiens ambassadør i Danmark, Ajit Gupte, Danmarks ambassadør i Indien, Peter Taksøe-Jensen, samt Københavns Lufthavns adm. direktør, Thomas Woldbye, og bestyrelsesformand for VisitDenmark, Allan Agerholm.

“Antallet af udrejsende indere er på verdensplan fordoblet på få år. Nu har vi fået hul igennem til et kæmpe marked, som hele Danmark og Sydsverige vil få glæde af,” siger Mikkel Aarø-Hansen, adm. direktør i Wonderful Copenhagen, hvor ruteudviklingsprogrammet Greater Copenhagen Connected, der har bidraget til etableringen af den nye rute, er forankret.

Kongelig dansk prinsesse på den nye rute

Inden for kort tid får den nye rute en kongelig dansk passager. Danske prinsesse Benedikte er snart passager på Air Indias afgang fra København, når hun rejser til Indien for at deltage i årets store verdenskongres for pigespejdere. Prinsesse Benedikte har i Danmark været protektor for De grønne Pigespejdere siden 2000.

Danske virksomheder står også klar til at benytte den nye rute. Til november flyver den første store danske erhvervsdelegation med fødevareminister Esben Lunde Larsen i spidsen til New Delhi til World Food India konferencen.

Den danske samhandel med Indien har i dag en værdi af knap 10 mia. kr. Og der er potentiale for meget mere, vurderer Udenrigsministeriet. Med 1,3 milliarder indbyggere og en økonomisk vækst på omkring syv procent er Indiens indflydelse i verden voksende – og sideløbende med det voksede ønsket om at få genetableret en direkte flyrute fra Danmark.

Nye feriedestinationer

Med den nye direkte rute kan f.eks. danske rejsende ifølge Københavns Lufthavn se frem til bedre og hurtigere forbindelser til indiske feriedestinationer som Goa, Kerala og New Delhi. Ruten giver også bedre forbindelser til Australien og andre destinationer i Asien, hedder det.

Air India flyver foreløbig til otte destinationer i Europa fra New Delhi.