Air New Zealand har problemer med Rolls Royce

Flyselskabet er blevet tvunget til at ’grounde’ flere fly og aflyse en række internationale flyvninger på grund af problemer med flyenes Rolls Royce motorer.

Flere motorer på selskabets Boeing 787-9 Dreamliners skal til ekstra motoreftersyn på grund af en række såkaldte ’engine events’. Flyvninger til Argentina og Japan måtte returnere til Auckland i den forløbne uge på grund af mekaniske problemer, skriver de lokale medier.

Også japanske ANA og Virgin Atlantic har for nylig meldt om problemer med deres Trent 1000 motorer. Rolls Royce sagde i august, at visse komponenter i nogle Trent 1000 motorer blev slidt hurtigere end forventet.

I en børsmeddelelse fra ANZ hedder det blandt andet: “Rolls Royce har informeret Air New Zealand om, at nogle af motorerne på selskabets Boeing 787-9 Dreamliners skal til vedligeholdelse tidligere end oprindeligt ventet og at producenten ikke har erstatningsmotorer til rådighed, mens vedligeholdet foregår”.

 

x

Læs Også

Flyselskab fortæller ansatte hvad de ikke bør sige

Australiens største flyselskab kritiseres for nye retningslinjer om en række ord dets personale skal undgå når de taler med passagerer. ”Dette er for meget politisk korrekthed,” siger tidligere premierminister.

Etihad afviser nyt udsalg blandt flyselskaber

Der er ingen planer om at sælge de 24 procent i Indiens næststørste flyselskab, siger Etihad Airways, der sidste år trak sig ud af ejerskabet af både airberlin og Alitalia.

Swiss klar med ny First Class Lounge

På mandag åbner Star Alliance-medlemmet sin nye lounge til passagerer på første klasse i Zürichs lufthavn – Swiss vil også hente ankommende First Class-passagerer ved flyet og i limousine køre dem til paskontrollen.

Flest direkte ruter fra Frankfurt

Otte europæiske lufthavne på Top 15 over lufthavne verden over denne sommersæson med flest direkte ruter - Frankfurt topper listen, mens Paris de Gaulle betjenes af flest ruteflyselskaber.

Cathay Pacific med ny Hong Kong-lounge

Når Cathay Pacific starter med direkte flyvninger fra København til Hong Kong kan de rejsende benytte den nye The Deck-lounge i Hong Kong.

Cypern mødte rejsebureauerne

Cobalt Air og Cyperns turistorganisation havde i denne uge sat danske rejsebureauer i stævne til en præsenation af den nye flyrute til Larnaca.