airBaltic viser flaget i København

LUFTFART: Ved en workshop i morgen præsenterer det lettiske flyselskab og partnere den danske rejsebranche for nye samarbejdsmuligheder. Tilmelding er stadig mulig til sammenkomsten, hvor der kan vindes præmier.

Det går godt for airBaltic, der for eksempel på hverdage har tre daglige flyvninger fra den lettiske hovedstad, Riga, til København og seks om ugen til Billund Lufthavn.

Selskabet får stadig flere nye ruter og i de ti første måneder af i år har airBaltic haft lige over tre millioner passagerer på over 42.000 flyvninger på sit voksende netværk. Det dækker foreløbig 60 ruter i Skandinavien, Norden, Europa – herunder Rusland – samt flere lande i det tidligere Sovjetunionen – plus Abu Dhabi.

De tre millioner passagerer hidtil i år er flere rejsende end selskabet havde hele sidste år. Alene sidste måned havde flyselskabet 319.000 passagerer – en stigning på 26 procent sammenlignet med oktober sidste år.

Og i morgen, tirsdag, indbyder airBaltic og nogle partnere den danske rejsebranche til workshop. Det sker med start klokken 15 på den lettiske ambassade på Rosbæksvej 17 i Hellerup.

Blandt deltagerne er ud over airBaltic det lettiske incoming bureau, The Mice Cream, turistrådet fra Georgien, hvor Tbilisi er hovedstad, samt nogle hotelpartnere og turistrådet fra Letlands tredjestørste by, Liepaja. Ligeledes vil der for eksempel være information om det store julemarked i Riga.

Og airBaltic vil blandt andet fortælle, at det flyver til fem af de 11 byer i Rusland, hvor der næste år spilles VM i fodbold, nemlig Skt. Petersborg, Moskva, Kasan (Kazan) Kaliningrad og Sochi.

Ud over præsentation af deltagerne på workshoppen vil der også være smagsprøver fra det lettiske køkken – samt en lodtrækning, hvor der blandt andet kan vindes flybilletter med airBaltic og overnatning i netop Liepaja, havnebyen, der ligger ud til Østersøen.

airBaltic repræsenteres i Norden af GSA-bureauet TAL Aviation Nordic – og rejsebureauer som ønsker at deltage i sammenkomsten i morgen kan kontakte tilmelde sig via mail til: Fernando.o@talaviation.se

airBaltic har dansk medejer
Det lettiske flyselskab er ved at være igennem en mangeårig omstrukturering. Den lettiske stat har lige over 80 procent af aktierne – resten har den danske investor, Lars Thuesen, der blandt andet er storaktionær i det danske charterflyselskab Jet Time.

airBaltic har 30 fly, foreløbig syv Bombardier CS300, som selskabet var søsætningskunde for (det skal i alt har 20 eksemplarer), samt 11 Boeing 737 og 12 Bombardier Q400 Next Generation.

Relaterede artikler:

Nyt fly satte verdensrekord

Første nordiske-rute til Abu Dhabi

Lars Thuesen i bestyrelsen for airBaltic