For første gang siden marts fik Airbnb på verdensplan sidste uge over én million bookinger på en dag; hovedparten af gæsterne var indenrigsrejsende der bookede tæt på deres normale bopæl. Pressefoto fra Airbnb.

Airbnb: Igen en dag med over én million bookinger

For første gang siden marts har Airbnb haft én million globale bookinger på en dag, de fleste tæt på hjemmet. Sidste år var der 1,1 mio. Airbnb-bookinger i Danmark; jysk by havde størst stigning i søgninger.

Som lille tegn på øget rejseaktivitet efter verden nærmest lukkede ned i marts som følge af coronakrisen, oplyser verdensomspændende Airbnb, at giganten på korttidsudlejning af boliger onsdag i sidste uge havde én million bookinger på samme dag. Der har ikke siden 3. marts været over en million bookinger på én dag, skriver amerikanske Airbnb i en pressemeddelelse.

De over en million bookinger, Airbnb fik i hus onsdag i sidste uge fordelte sig på 175 lande og regioner. Airbnb nævner at hovedparten af bookingerne primært var indenfor det land, gæsten bor i. Norske Svalbard er eneste område i Europa, der nævnes i pressemeddelelsen, der ikke oplyser gennemsnitsopholdet for bookingerne.

Halvdelen af bookingerne var til overnatninger op til 500 kilometer fra gæstens faste bopæl, altså overnatning man for eksempel kan køre til i bil eller med tog og bus.

To ud af tre bookinger var til overnatningssteder udenfor større byer og den gennemsnitlige pris var op til 100 dollars. Hovedparten af bookingerne gælder overnatninger indenfor de kommende 30 dage. 60 procent af reservationerne var for én til to personer – men der var dog 17.000 bookinger for grupper på mindst ti personer, oplyser Airbnb.

“Vi er bestemt ikke tilbage til normale bookingtal, men vi ser opmuntrende tegn,” lyder det fra Airbnb. I maj skrev CNN, at også Airbnb er hårdt ramt af coronakrisen og derfor fyrede hver fjerde af sine 7.500 medarbejdere på verdensplan. Airbnb forudså halvering af omsætningen i år.

70.000 Airbnb-udbydere i Danmark
Ved årsskiftet oplyste Airbnb, at udlejningstjenesten per 1. november havde over 70.000 udlejningsboliger i Danmark, det højeste antal nogensinde. Den gennemsnitlige Airbnb-bolig i Danmark blev i 2019 udlejet i 21 dage, hvilket var lavere end i 2018. De danske udlejere af Airbnb-bolig tjente i snit sidste år 17.000 kroner.

Sidste år købte 1,1 million Airbnb-rejsende overnatning via udlejningstjenesten i Danmark, også ny rekord. Ifølge Airbnb købte over en million danskere sidste år Airbnb-overnatning i eller udenfor Danmark. Der var størst vækst i de største byer, men den mindre sønderjyske by

Løgumkloster var det rejsemål i Danmark der havde størst efterspørgsel med en vækst på 305 procent sammenlignet med 2018.

Relaterede artikler:

Coronakrisen rammer også Airbnb

Mange bud på turistbranchen efter corona-krisen

Horesta og Dansk Erhverv kritiserer ny Airbnb-lov