Airbnb større end hoteller i Aarhus

Airbnb er blevet den største udbyder af overnatninger i Aarhus. Med 2.600 aktive værter og over 150.000 overnatninger det seneste år er Airbnb den største enkeltudbyder af overnatninger i Aarhus.

”Vi byder konkurrence velkommen, men det skal bare foregå på lige vilkår”, siger politisk direktør Kirsten Munch Andersen, Horesta.

Problemet er, ifølge hotelbranchen, at Airbnb-udlejerne ikke skal opfylde de samme krav som hotellerne: ”Hvis du går ind ad døren til et hotel, så er der krav om, at virksomheden for eksempel skal være godkendt af brandmyndighederne. Man skal logge oplysninger af terrorhensyn, og man skal indberette tal til Danmarks Statistik. Går du ind ad den anden dør til lejligheden på gaden overfor, så er der slet ikke de samme regler eller den samme sikkerhed. Det kalder på, at vi får de samme regler at spille efter, når der er tale om udlejning på hotellignende vilkår”, siger Kirsten Munch Andersen.

Det er Airbnb, der lægger de nye tal frem i en rapport. Den viser, at de 2.600 aarhusianere, der har lejet ud via Airbnb, har haft indtægter på 32 millioner kroner. Den typiske vært i Aarhus udlejer 17 dage om året.

Hvor meget skat, der er svaret, vides ikke, og Horesta efterlyser en model, hvor Airbnb tvinges til at indberette lejeindtægterne til Skat.

Kirsten Munch Andersen ser gerne, i lighed med andre storbyer, at der indføres et loft over antallet af dage, man kan udleje sin bolig via Airbnb.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.