Airbnb stormer frem

Karim Nielsen.

Karim Nielsen.

TURISME: Nye tal viser, at der på et år har været en fordobling af Airbnb overnatninger i Danmark, og som markedet ser ud lige nu, er der ifølge Dansk Erhverv plads til både Airbnb og hotellerne, men det er afgørende, at hoteller og private udlejere konkurrerer på lige vilkår.

”Hotellerne hilser Airbnb og andre private udlejere velkomne. Danske hoteller har haft nogle gode år, og vi ser ikke Airbnb som en trussel. Tværtimod er der meget der tyder på, at udlejningsportalen er med til at tiltrække turister, som ellers ikke var kommet. Det, der er helt afgørende for os, er, at private udlejere og hoteller konkurrerer på lige vilkår. Hotellerne har en lang række sikkerhedsstandarder og administrative opgaver vi skal overholde. Disse regler gælder ikke for den enkelte Airbnb udlejer,” siger Karim Nielsen, adm. direktør i Brøchner Hotels.

Dansk Erhverv oplever heller ikke Airbnb som en decideret konkurrent til hotellerne. Tvært imod er det positivt, at platformen er med til at tiltrække flere turister, som i sidste ende vil skabe flere arbejdspladser i den danske turismesektor.

Dansk Erhverv påpeger dog, at SKAT får en ekstra opgave i at sikre den nødvendige regulering af private udlejere. Der er forskellige regler for udlejning af privat boliger afhængigt af om man ejer den eller lejer den. Eksempelvis skal en ejer af en bolig ikke betale skat af de første 24.000 kr. vedkommende tjener på at udleje den. Derefter bliver indtægten skattepligtig som kapitalindkomst uden muligheder for fradrag.

”Derfor er det vigtigt, at SKAT får redskaberne til at sikre, at den enkelte udlejer betaler den krævede skat – og at det sker uden markedet bliver unødvendigt bureaukratisk.” siger Christian Ingemann, direktør i Dansk Erhverv.