Airbus A350-1000 tæt på godkendelse

Det nyeste og største medlem af A350-familien har netop gennemført de afgørende testflyvninger, som afgør typens funktionalitet og pålidelighed.

Det bringer flytypen tæt på den endelige certificering, som ventes at ske i denne måned, hvorefter Qatar Airways som søsætningskunde kan få sit første eksemplar.

Den afsluttende testflyvning foregik over Europa og Sydamerika med en afsluttende flyvetur fra Barranquilla i  Colombia til Toulouse i Frankrig.

Flyvningerne blev gennemført af Airbus testpiloter og havde piloter fra Airworthiness Authority hos European Aviation Safety Agency med som kontrollanter.

A350-1000 er det nyeste medlem af Airbus A350 familie og har fælles systemer med den lidt mindre A350-900 for 95procents vedkommende. Ud over at være længere end A350-900, hvilket giver plads til 40 ekstra sæder, har A350-1000 ændrede vingeprofiler, nye sekshjulede landingsstel og stærkere Rolls-Royce Trent XWB-97 motorer.

Første Airbus A330neo på jomfrutur

Partnerskab mellem Airbus og Bombardier

Den første 3D printede del monteret i Airbus

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.