Aktiepost i dansk hotel solgt for over 100 mio. kr.

HOTELLER: Kapitalforvaltningsselskab har netop købt 49,9 pct. af et af de største danske hoteller uden for København. Hotellet, der er i gang med større opgradering, fik i foråret ny adm. direktør.

Ejeren af Strand- & Badehotel Marienlyst ved Helsingør siden 2014, ejendomsudvikler Boris Tangaa Nielsen, solgte ved månedsskiftet 49,9 pct. af hotellet for ’et trecifret millionbeløb i den lave ende’ til Artha Kapitalforvaltning.

Marienlyst indviede ved årsskiftet en ny fløj med 94 værelser og har nu 225, hvilket gør det til det største i Nordsjælland. Næsten-naboen, LO-Skolen, der ifølge hotelanalytiker Ole Egholm også regnes som hotel, har 222 værelser. Nordsjællands tredjestørste hotel målt i værelser er Comwell Borupgaard med 149.

Bestyrelsesformand for Strand- & Badehotel Marienlyst, advokat Ken Torpe Christoffersen, siger til standby.dk: ”Marienlyst har nu en størrelse, hvor det ikke skal være afhængigt af én mand (Boris Tangaa Nielsen, red). Vores intention har været at få en partner, og blandt flere muligheder valgte vi Artha, også for at holde vores investeringsplan. Salget af aktieposten er vældig positiv for fremtiden.”

”Marienlyst er en gammel dame, som det er vanskeligt at have med at gøre, men hun giver også mange glæder,” sagde bestyrelsesformanden.

”Udvidelsen var nødvendig, vores tidligere kapacitet var for lille,” sagde tidligere Marienlyst-direktør, Ib Bundgaard, i januar til standby.dk

Marienlyst, siger Ole Egholm til standby.dk, har værdiansat ejendommen til 250 mio. kr.

Ny direktør for Marienlyst

Marienlyst fik 1. april i år ny adm. direktør, hvor Michael Lauritsen afløste Ib Bundgaard, som nu er direktør for moderselskabet ”Ejendomsselskab for Marienlyst badeanstalt af 1861” (året hvor Marienlyst blev grundlagt, red)

Michael Lauritsen, der nu er ansigtet udadtil for Marienlyst, kom fra en stilling som regionsdirektør hos Comwell Hotels og har tidligere arbejdet for Hotel Kolding Fjord, Radisson Blu Aarhus og Scandic Copenhagen.

”Marienlyst er et unikt hotel med et kæmpe potentiale. Jeg glæder mig til at være med til at rykke det op i den næste liga,” sagde Michael Lauritsen ved sin tiltrædelse.