Aktionærerne belønner SAS efter regnskab

Ved frokosttid fredag var aktien steget med 5,5% med baggrund i et resultat bedre end ventet, men langtfra godt nok. Alligevel optimisme for hele året.

Det går fremad i SAS, og det følger helt rekonstrueringsprogrammet med en ganske alvorlig sparerøvelse med personalereduktion. Der er sparet 40% på udgifterne til operationscentrene, som alle er flyttet til Stockholm fra København og Oslo. ”Og det er vel at mærke, hverken gået ud over sikkerhed eller effektivt,” fastslog koncernchef Rickard Gustafson på den efterfølgende telekonference.

Et underskud på 800 millioner svenske kroner er ”et fald fremefter”, men det helt afgørende er også, at der kommer flere passagerer, og de betaler mere samtidig med, at personaleudgifterne er stærkt reduceret allerede.

Det fortsætter, og med forbehold for brændstofudgifters niveau som i dag, regner man med et lille overskud for hele 2013.

I den forbindelse kan det godt overraske, at netop udgifterne til brændstof er steget med 100 millioner svenske kroner i forhold til i fjor, men direkte sammenlignelig er det ikke på grund af forskydninger i regnskabsåret og øget aktivitet. Flere fly i luften betyder højere beløb til brændstof.

Det hjalp også på markedets tro på SAS, at der nu kommer en løsning med Swissport  og formentlig snart et salg af Widerøe, ifølge koncernchefen.

I hvert fald handlede aktiemarkedet på Børsen i København aktien op med 5,5% ved frokosttid.