Ekspeditionskrydstogtskibet Ocean Albatros sejler i august 2026 et 13-dage langt krydstogt omkring Grønland i forbindelse med en total solformørkelse. Arkiv-PR-foto: Albatros Expeditions.

Albatros sender krydstogt til solformørkelse i 2026

Den 12. august 2026 dækker total solformørkelse dele af Grønland, Island og Nordspanien. I den anledning sender danske Albatros Expeditions’ et af sine ekspeditionskrydstogtskibe til Grønland.

Det 13-dage lange krydstogt med skibet Ocean Albatros forlader Islands hovedstad, Reykjavik, den 10. august og sejler til det nordøstlige Grønland, hvor passagererne skal opleve solformørkelsen.

Herefter sejler ekspeditionskrydstogtskibet, der har plads til 189 passagerer i de 95 kahytter og suiter i op til 10 kategorier, ned langs den grønlandske vestkyst og op langs østkysten til Kangerlussuaq, hvor krydstogtet slutter den 22. august, skriver Albatros Expeditions i en pressemeddelelse.

Albatros Expeditions’ to specialbyggede ekspeditionskrydstogtskibe, Ocean Victory og Ocean Albatros, kom i trafik i henholdsvis 2021 og sidste år. Hver har de to søsterskibe, ifølge Cruisemapper.com, kostet 65 millioner dollars, cirka 444 millioner kroner.

Begge er 104 meter lange og har plads til op mod 186-200 passagerer, afhængig af antal opredninger. Skibene ejes af danske investorer, oplyste Albatros Travels bestyrelsesformand, Søren Rasmussen, for nylig til Standby.dk – her af ejer Albatros-koncernen 33 procent.

Specialbyggede
Både Ocean Victory og Ocean Albatros er moderne ekspeditionskrydstogtskibe med miljøvenlig og avanceret teknologi. Begge er specialbygget med den såkaldte 1A Ice Class-certificering, så de blandt andet kan sejle i isfyldte farvande og med sine zodiac-både bringe passagererne ind til kysterne.

Samtidig har såvel Ocean Victory som Ocean Albatros en række luksuriøse standarder med blandt andet højt fokus på mad og drikke, der er opvarmet swimmingpool, jacuzzis, spa, wellness, sauna og meget mere ombord. Ligeledes bruger skibene miljøvenligt brændstof, Marine Gas Oil, ligesom de har elektriske motorer, oplyses det,

Om selve krydstogtet i forbindelse med solformørkelsen, siger Hans Lagerweij, koncernchef for Albatros Expeditions: ”Albatros Expeditions har stor fokus på at sætte nye standarder med vores ekspeditionskrydstogter – og vi ser frem til at give vores passagerer (på krydstogtet i august 2026) en oplevelse for livet ombord på Ocean Albatros.”

Priserne for solformørkelseskrydstogtet oplyses ikke i pressemeddelelsen og fremgår ikke af Albatros Expeditions’ hjemmeside. Men et godt gæt, baseret på rederiets øvrige priser, er fra omkring 50.000 kroner.

Der står dog på Albatros Expeditions’ hjemmeside, at krydstogterne primært sælges via rejsebureauer. Men man kan skrive til rederiet og blive kontaktet med en pris på krydstogtet.

 

Relaterede artikler:

Albatros Expeditions’ krydstogtskibe holdt køligt stævnemøde

Forsvaret peger på risiko ved krydstogter i Grønland

Albatros Travel taber millioner på aflyste krydstogter