Alitalia åbner ny rute til København

alitaliaFLYSELSKABER: Fra sommerprogrammet i år begynder det italienske Skyteam-medlem også at flyve mellem Milano og Københavns Lufthavn. Også Ryanair står foran at åbne mellem Milano og København. Ruten betjenes i forvejen af Easyjet og SAS.

Fra 30. marts begynder Alitalia at flyve mellem København og Linate-lufthavnen ved Milano. Det skriver cphtraveller.dk. Der bliver i første omgang tre ugentlige fly, men 1. maj udvides til en daglig flyvning alle ugens dage minus søndag.

Alitalia kaster sig derved ind i kampen om de rejsende mellem København og Milano, hvor der allerede er hård konkurrence. Alitalia vil således på denne rute komme i direkte konkurrence med SAS, Easyjet og snart også Ryanair, der dog vil flyve til Bergamo-lufthavnen.

SAS flyver i dag tre gange dagligt mellem Københavns Lufthavn og Milano, en gang dagligt til Linate tæt på Milanos centrum og to gange til Malpensa ca. 50 kilometer fra Milano.

Også Easyjet har fra København to flyvninger på hverdage til Malpensa, mens Ryanair fra slutningen af marts flyver dagligt mellem København og Bergamo ca. 60 kilometer fra Milano.

Fra slutningen af marts vil der således de fleste af ugens dage være op til 7 daglige flyvninger mellem København og Milano.

Ruten bliver Alitalias anden rute til København. Selskabet har de seneste år fløjet mellem København og Rom, med tre ugentlige flyvninger om sommeren – fra den kommende sommer betjeningen af ruten til Rom med seks ugentlige fly.

Etihad Airways fra Abu Dhabi har købt 49 pct. af Alitalia.